Op dinsdag 28 november verschijnt het debuutalbum ‘Wie blijft hier’ van de Amsterdamse Maaike Martens. Met dit debuutalbum, waarop haar zelfgeschreven Nederlandstalige nummers staan, slaat Maaike een brug tussen pop en kleinkunst.

Maaike Martens studeerde in 2005 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze is onder andere bekend van haar rol als Maxima in ‘HEMA de musical’ (waarvoor ze een musical-award ontving), toerde met Youp van ’t Hek en zat jarenlang in het cabaret van Spijkers Met Koppen.

Daarnaast speelt Maaike in verschillende films en series zoals Dames 4, De Mannentester, Dagboek van een Minnares, Het Klokhuis, Spangas en Welkom in de Jaren Zestig. Momenteel toert Martens door het land met de musical De Marathon, werkt zij mee aan het tv-programma Dwars Door de Week met Sophie Hilbrand en is ze vanaf janauri 2018 te zien in de tv-serie De Luizenmoeder.

Dit najaar gaat Martens met haar band op tournee met haar muzikale theatershow getiteld ‘Wie blijft hier’, waarin ze zingt, grapt, vertelt, schrijft, improviseert, maar je vooral weet te raken.

Speeldata:
Zo. 19-11 Den Haag, Theater Pepijn
Wo. 22-11 Arnhem, Posttheater
Zo. 26-11 Austerlitz, Beauforthuis
Di. 28-11 Amsterdam, Theater Bellevue -premiere-
Wo. 29-11 Amsterdam, Theater Bellevue
Vr. 01-12 Den Bosch, Verkadefabriek
Za. 02-12 Gorinchem, Theater ’t Pand

Deel: