Tijdens de MTV EMA 2017 worden rocklegendes U2 geëerd met de Global Icon Award. Daarnaast verzorgt de band zaterdagavond een live-optreden op Trafalgar Square waarvan delen terug te zien zijn tijdens de MTV EMA 2017 die op zondag 12 november vanaf 21.00 uur op MTV te zien is.

“De invloed van U2 op muziek, popcultuur en sociale problemen overal ter wereld is enorm”, zegt Bruce Gillmer, hoofd van Music and Music Talent, Global Entertainment Group, Viacom. “Al meer dan vier decennia heeft U2 fans van over de hele wereld beïnvloed en geïnspireerd en we zijn verheugd en vereerd om aan te kondigen dat ze dit jaar het wereldwijde icoon zijn. Hun EMA-optreden voor Londenaren in het historische Trafalgar Square is nog maar het begin van de bijzondere viering waar artiesten uit alle hoeken van de wereld zich zullen verenigen in deze buitengewone stad!”
  
Het evenement, ondersteund door de burgemeester van Londen, in het historische Trafalgar Square biedt gratis tickets via een openbare verloting aan Londenaren en fans uit het hele land en over de hele wereld. De ticketverloting gaat live om zes uur’s middags, en sluit morgen om 22.00 uur, dinsdag 7 november. Fans kunnen zich online aanmelden voor de verloting. Degenen die uitgeloot worden, zullen om 10.00 uur op 8 november geïnformeerd worden per e-mail, met een unieke code en een link om maximaal 2 tickets per persoon te verkrijgen.
 
Vanaf het begin, U2 werd gekenmerkt door hun drive en ambitie, de vorming van een band “… voordat ze konden spelen”. Bono, The Edge, Larry Mullen en Adam Clayton ontmoetten elkaar op Mount Temple School in Dublin en vormden in 1978 U2. Erkend als een van de beste live-acts ter wereld, heeft U2 13 studio-albums uitgebracht en meer dan 157 miljoen stuks verkocht. Ze hebben vele prijzen gewonnen; waaronder 22 Grammy’s (het record voor de meeste overwinningen door een rockact), twee Golden Globes, een Oscar-nominatie en de Amnesty International Ambassador of Conscience. En in 2005 werd U2 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame in hun eerste jaar dat ze in aanmerking kwamen. ‘Songs of Experience’, het langverwachte 14e studioalbum van de band – met de tracks ‘You’re The Best Thing About Me’ en ‘Get Out of Your Own Way’ – komt op 1 december uit via Island Records.

Voormalige winnaars van de Global Icon Award zijn Ozzy Osbourne, Eminem, Whitney Houston, Queen en Bon Jovi.

Deel: