Zaterdag 29 november staat Portico Quartet in BIRD. Een band uit London met een unieke sound, geïnspireerd door elektronica, ambient, klassieke muziek en dance, met invloeden van Burial en Mount Kimble, maar ook van Bon Iver en Steve Reich. Wat begon met onschuldige straatoptredens in London, is nu uitgegroeid tot een kwartet dat wereldwijd successen boekt en inmiddels vier albums en een nominatie voor de prestigieuze Engelse Mercury Music Prize op zijn naam heeft staan.

Deze jonge band uit Oost-Londen maakt muziek zoals je nog nooit hebt gehoord. Geïnspireerd door elektronica, ambient, klassieke muziek en dance, creëren ze vreemde, cinematografische toekomstmuziek waarin je invloeden hoort van Burial en Mount Kimbie, maar ook van Bon Iver en Steve Reich. De vier heren begonnen ooit met straatoptredens op de South Bank, maar hebben inmiddels overal ter wereld opgetreden en hebben zelfs een nominatie voor Engelands belangrijkste muziekprijs, de Mercury Music Prize, op zak.

Met vier goed ontvangen platen (‘Knee Deep in the North Sea’, ‘Isla’, ‘Portico Quartet’ en ‘Live/Remix’) op hun cv hebben ze op een unieke manier duidelijk gemaakt dat ze niet in één vakje zijn onder te brengen. Vooral op het podium zijn ze alles behalve “your regular jazz band”. Door traditionele jazzelementen op het podium te combineren met elektronische grooves zijn ze vernieuwend en weten ze hun publiek iedere keer weer te betoveren.

Deel: