Vrijdag brengt Ferry Corsten zijn nieuwe single ‘Waiting’ uit, met gastvocalen van niemand minder dan singer-songwriter Niels Geusebroek. De track is afkomstig van het recente album ‘Blueprint’, een sci-fi conceptalbum waarop Corsten zijn muziek aan een nauwkeurig uitgewerkte verhaallijn koppelt. Op 19 oktober treedt Ferry Corsten op in Club Panama tijdens de Luminosity ADE Special in Amsterdam, waar ook Geusebroek zijn opwachting zal maken.

Toen Geusebroek door Corsten gevraagd werd vocalen te leveren op ‘Blueprint’ was hij gelijk enthousiast: “Aanvankelijk was het idee dat ik samen met Ferry een liedje zou maken om vervolgens te kijken wie de vocalen zou doen of hoe de track zou worden gebruikt. Wij zijn samen de studio ingedoken en schreven ‘Waiting’. We vonden het resultaat allebei zo goed dat we gezamenlijk besloten dat ik het zelf zou inzingen. Ik ben oprecht trots te hebben mogen bijdragen aan zo’n mooi project en te mogen samenwerken met Ferry, een van de grondleggers van de trance.”

‘Blueprint’ kwam op 16 juni uit, en ontving lovende recensies wereldwijd. Het is een conceptalbum waarop het verhaal wordt verteld van Lukas en het buitenaardse wezen Vee. Corsten schreef dit verhaal met niet de minste: David H. Miller, schrijver van o.a. House of Cards. Het verhaal wordt verteld door Hollywood-acteur Campbell Scott, die de rol van adviseur Mark Usher speelt in House of Cards S5. Op ‘Blueprint’ verwerkt Corsten universele begrippen als geschiedenis, idealen en science fiction. Het doet denken aan de klassieke sci-fi verhalen van Jules Verne en HG Wells, maar er zijn ook raakvlakken met moderne tv-series als Stranger Things, Westworld en The OA.

Momenteel treedt Corsten over de hele wereld op met zijn Blueprint-tour, welke hem onder andere langs de Verenigde Staten, Australië, Mexico, Groot-Brittannië en Tsjechië brengt. Op 8 december staat er een zeer exclusieve en intieme Blueprint show gepland in Grenswerk, Venlo.

Deel: