Ter ere van London Calling 25 Jaar zal Paradiso in de middag van zaterdag 28 oktober haar deuren openen voor het grote publiek. Niet alleen kaarthouders, maar ook de liefhebbers die London Calling nog niet kennen krijgen hiermee de kans het festival te bezoeken en nieuwe muziek te ontdekken. Tussen 13.00 en 18.00 uur staat er een gratis dagprogramma in de grote en kleine zaal van Paradiso met een sterke selectie aan veelbelovende artiesten en is iedereen welkom. Open huis dus tijdens London Calling 25 Jaar! Een gratis e-ticket is te downloaden via Ticketmaster.

Het dagprogramma ziet er als volgt uit:
14.15 uur: Superorganism
15.00 uur: tbc
15.30 uur: tbc
16.10 uur: Bec Sandridge
16.45 uur: Matt Maltese
17.30 uur: Girl Ray

Daarnaast zijn er maar liefst 4 nieuwe artiesten toegevoegd aan het affiche van London Calling. Op vrijdag 27 oktober zijn dat YOWL en LIFE en op zaterdag 28 oktober Girl Ray en Starcrawler. Daarmee staat de teller nu op dertig acts.

Girl Ray
Liefhebbers van charmante popsongs met een flinke dosis zelfrelativering en humor zullen zeker hun zin vinden in de muziek van Girl Ray. Dit Londense trio wist onze harten alvast te winnen met een reeks aanstekelijke singles die voornamelijk de oprechtheid van de groep naar voren bracht.

Starcrawler
Deze rockband uit LA, die nog maar een jaar geleden gevormd is toen leadzanger Arrow de Wilde gitarist Henri Cash ontmoette op de middelbare school. Met hun krijsende riffs, denderende beats en opruiende optredens, aangevoerd door de Wilde’s buitenaardse aantrekkingskracht, doen ze niet anders denken dan aan een hele jonge versie van de Cramps, Yeah Yeah Yeahs en Alice Cooper.

LIFE
Punkrock met een mening! Eén van de bands die op vrijdagavond bij ons op het podium staan is de nieuwe Britse punkband LIFE. De band uit Hull laat hun muziek spreken en zetten deze kleine muziekstad op de kaart. De heren smijten met politieke statements net als HMLTD, Shame en Goat Girl hebben ze echt wat te zeggen.

YOWL
YOWL uit Peckham barstte vorig jaar los en deed er niet lang over om zich te vestigen als band die het gevoel van New York in 2002 terug kon brengen. Hun sound doet soms denken aan The Strokes of Interpol, maar tegelijk luisterend is YOWL in staat hun verhaal te vertellen over Britse weemoed, hedendaagse angsten, hersendood werk doen en de pijnlijke eenzaamheid.

London Calling 25 Jaar
Vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober 2017
Aanvang vrijdag: 18:30 uur
Aanvang zaterdag: 13:00 uur
Locatie: Paradiso, Amsterdam

Deel: