Placebo heeft bekend gemaakt dat de band als sluitstuk van alle viering en rondom zijn 20-jarige carrière, waaronder een wereldtour, een verzamelaar (‘A Place For Us To Dream’) en nieuw werk (‘Life’s What You Make It’), op vrijdag 29 september a.s. een unieke veiling van persoonlijke bezittingen en zeldzame band-items voor het goede doel organiseert. De opbrengst gaat naar twee door de band gekozen goede doelen: CALM, dat zich inzet voor de preventie van zelfdoding onder jonge mannen en The Mercy Centre, een opvanghuis voor kansarme kinderen in Bangkok.

“There just seemed to be an endless list of stuff we’d gathered since that day it all began in a London tube station two decades ago… We thought to ourselves that maybe some people would even be interested in owning some of these items. So we proceeded to scour our own personal wardrobes, our management office and the band&# 8217;s own dark and dusty storage space to see what was hiding in cobweb covered corners,” aldus zanger-gitarist Brian Molko en bassist Stefan Olsdal.

Onder de ruim 300 veilingstuk ken zijn een aantal zeer unieke en iconische te vinden, zoals de schouderloze jumper die Brian Molko in de video van ‘Pure Morning’ droeg en een door David Bowie gesigneerde single van Placebo feat. Bowie. Er worden door de band gedragen kledingstukken geveild van topdesigners, zoals het jasje van Vivienne Westwood dat Stefan Olsdal aanhad op de BRIT Awards in 1999. De band is letterlijk alle archieven ingedoken en trof daar onder meer ook Brian Molko’s gitaar aan, een Fender Jazzmaster genaamd ‘Goddess’, waarvan de kop is afgebroken tijdens een botsing op het podium met Stefan. Deze gitaar bespeelde Molko tijdens talloze optredens, waaronder het allereerste op de Amerikaanse televisie, in 1999, bij de late night show van Conan O ’Brien. De band verkoopt verder o.a.: door hen gebruikte gitaarpedalen, persoonlijke accessoires, gesigneerde tekstboekjes, CD’s en vinyl, er gaat zelfs een drietal gouden awards onder de digitale hamer.

De catalogus is vanaf nu hier online te bekijken. De veiling gaat vrijdag 29 september a.s. van start.

Deel: