In september duikt de NTR op themakanaal NPO Cultura weer diep in 50 jaar popmuziek. Aan de hand van de actualiteit presenteren Leo Blokhuis en Andrew Makkinga in NPO Radio 2 presenteert… weer de mooiste concerten en documentaires. Deze maand staan we stil bij Dave Stewart (de mannelijke helft van de Eurythmics), Johnny Cash, hit-singer-songwriter Carole King, duiken we in het fenomeen van de Yacht Rock met veel Steely Dan en staan we stil bij 50 jaar Doors.

Documentaire over de wereldberoemde singer-songwriter Carole King. Onder 118 hits prijkt haar naam en van haar album ‘Tapestry’ uit 1971 verkocht ze meer dan 25 miljoen stuks. Op die bestseller staan 12 tracks die inmiddels allemaal als evergreens gelden. Deze maand verschijnt het verslag van haar concert in juli 2016 in het Londense Hyde Park voor 65.000 man publiek. Ze voerde hier voor het eerst ‘Tapestry’ in zijn geheel uit. In deze documentaire duiken we dieper in haar beginjaren bij het beroemde Brill Building – samen met haar schrijfpartner / echtgenoot Gerry Goffin – en leren we veel meer over de opnamen van ‘Tapestry’.

NPO Radio 2 presenteert… Carole King, 23:00 – 00:05 uur, NPO Cultura

Deel: