Magnapop komt in 2018 terug naar de Benelux. In februari 2017 kwam de Amerikaanse grungerock band voor het eerst in vijf jaar weer naar Europa. De tour was met een reeks uitverkochte shows zo succesvol dat de band begin februari 2018 terugkeert. Het voorprogramma bij een aantal van deze shows wordt verzorgd door de one man band Paolo Morena (UK).

Magnapop werd in 1989 opgericht door Linda Hopper (zang/gitaar) en Ruthie Morris (gitaar) in Athens, Georgia, en voegde zich al snel bij het rijtje The Pixies, The Breeders en Nirvana. Midden jaren 90, op het hoogtepunt van MTV, maakte Magnapop furore met tracks als Favourite Writer, Lay It Down, Slowly, Slowly en Open the Door. Zowel in Amerika als Europa vestigden ze hun naam met albums geproduceerd door onder meer Michael Stipe (R.E.M.) en Bob Mould. Linda Hopper en Ruthie Morris zijn sinds de oprichting de spil van de band. Tijdens de tourspeelt Magnapop wederom in originele bezetting met Shannon Mulvaney op bas en David McNair op drums.

Magnapop maakt de volgende data bekend:
1 februari 2018 | Nijdrop, Opwijk (BE)
2 februari 2018 | De Peppel, Zeist (NL)
3 februari 2018 | Cactus Muziekcentrum, Brugge (BE)
6 februari 2018 | Muziekodroom, Hasselt (BE)
7 februari 2018 | De Nieuwe Nor, Heerlen (NL)
8 februari 2018 | De Singer, Rijkevorsel (BE)
9 februari 2018 | Q-Factory, Amsterdam (NL)
10 februari 2018 | Kroepoekfabriek, Vlaardingen (NL)

Deel: