Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: LCD Soundsystem in Paradiso

Concerttip maandag 11 september: LCD Soundsystem in Paradiso

LCD Soundsystem is de New Yorkse band die punk-funk-disco groot maakte. Het vermengen van alternatieve dance en post-punk aangevuld met elementen van disco gaat de band van James Murphy goed af. In 2002 werd de band opgericht door deze producer, dj en mede-oprichter van het hippe New Yorkse elektrolabel DFA Records dat onder meer muziek van Larry Gus, Factory Floor en The Rapture uitbrengt.

Het titelloze debuutalbum uit 2005 wordt als een van de beste albums van de jaren 2000 gezien en leverde een legio aan singles op, waarvan ‘Daft Punk Is Playing at My House’ waarschijnlijk de bekendste is. De albums ‘Sound of Silver’ (2007) en ‘This Is Happening’ (2010) volgde met wereldwijd succes. In 2011 besloot Murphy de band te ontmantelen, maar na het schrijven van nieuw materiaal besloot hij weer opnieuw met de band op tour te gaan in 2016, waarbij onder meer Lowlands werd aangedaan. OOR schreef daarover: “Het heilige vuur van James Murphy en consorten brandt als nooit te voren.”

In mei verscheen na lang wachten de eerste nieuwe muziek van de New Yorkers sinds heroprichting. De nummers ‘Call The Police’ en ‘American Dream’ laten een energiek LCD Soundsystem horen. Later in 2017 wordt een nieuw album verwacht.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: