Baroeg Open Air jubileert dit jaar met de tiende editie! Op zaterdag 9 september vindt het festival plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Baroeg Open Air is gratis toegankelijk en programmeert alternatieve en underground muziek zoals metal, rock, punk en drum ’n bass. Programmeur en directeur Leon van Rijnsbergen: “Voor deze tiende editie hebben we qua line-up flink uitgepakt met internationale publiekstrekkers, maar ook lokale sterren. We boeken een band nooit meer dan een keer, dat zorgt ervoor dat elk jaar anders is. Dit jaar is de headliner Destruction, een thrash metal band die al dertig jaar mee gaat. De liefde voor harde muziek zit blijkbaar in het bloed. Dat geldt zeker ook voor BOA en onze bezoekers!”

Line-up
Het festival heeft drie grote podia, verdeeld over twee tenten: de Large Stage, de Electronic Stage en de Talent Stage. Op de Large Stage, in de eerste tent, staan de grote namen in harde gitaarmuziek. Naast Destruction, Cenobites en Tokyo Blade zijn Dog Eat Dog, Dool, Year Of No Light en Asphyx voor dit podium bevestigd. In de tweede tent wordt er begonnen met de Talent Stage waar dit jaar The Devil’s Third, Inferum en Drunken Dolly spelen. Daarna wordt het podium omgebouwd tot Electronic Stage. Daar is plaats voor underground elektronische muziek zoals drum ’n bass, industrial of electro. Hier spelen dit jaar Funtcase, The Outside Agency, Dieselboy, Grendel, Meta Meat en Ritualz.

Om de tiende editie te vieren is er dit jaar een nieuw mini-podium: de ‘Plee Sessies’. Vlakbij de wc’s spelen hier bands als er bij het hoofdpodium niks te doen is. De organisatie schrijft hierover: “Een verzameling van schijtlollige bands tot retevette rock. Alles lekker puur en simpel. Rond dit podium geen gezeik met meters hekwerk; kom er gewoon gezellig bij staan joh!" Ook nieuw dit jaar is de straattheater groep Krampus, die in de schemering verkleed als monsters tevoorschijn komt om het publiek schrik aan te jagen.

BOA
Baroeg Open Air werd voor het eerst georganiseerd in 2006 om het 25-jarige bestaan van poppodium Baroeg te vieren. Het festival trok toen een krappe 3.000 bezoekers. Voor de aankomende jubileumeditie hoopt de organisatie 10.000 bezoekers te ontvangen. Baroeg Open Air heeft in de tussentijd veranderingen doorgemaakt. In 2013 werd bijvoorbeeld de Electronic Stage toegevoegd. De meest opvallende verandering is misschien wel de verhuizing. Leon van Rijnsbergen: “Het is natuurlijk geweldig om een festival te organiseren naast je eigen poppodium. Het Spinozapark kon onze groeiende groep bezoekers echter niet aan. Daarom zijn we sinds 2008 te vinden in het Zuiderpark. Het is ons goed gelukt om de knusse sfeer daar te behouden en tegelijkertijd flink te groeien. Ik kijk dan ook enorm uit naar de deze jubileum-editie!”

Deel: