Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Lucinda Williams in Paradiso

Concerttip woensdag 30 augustus: Lucinda Williams in Paradiso

Lucinda Williams is al tientallen jaren één van de leidende artiesten in de countryrock- en folkwereld. Williams groeide op met de folkmuziek die haar moeder graag draaide, en de dichtbundels die haar vader schreef; een perfecte combinatie. Haar eerste album ‘Ramblin’ on My Mind’ werd in 1979 uitgebracht. Haar echte doorbraak kwam in 1998 met ‘Car Wheels on a Gravel Road’. Ze won een Grammy voor Best Country Song voor het lied ‘Passionate Kisses’. Haar twaalfde studioalbum ‘The Ghost Of Highway 20’ verscheen vorig jaar en ontving wereldwijd lovende recensies.

Shovels & Rope gaat als een speer in de VS en op hun laatste album ‘Little Seeds’ laat dit aanstekelijke duo weer horen hoe het er bij hen in de keuken aan toe gaat. Als een meer countryfied White Stripes brengen ze hun songs met een rudimentaire rauwheid. Met Cary Ann op de bas en snaredrum en Michel op een extreem vuig klinkende elektrische gitaar buitelt hun zang over de geluidscollage heen, soms haast als een kibbelend echtpaar die allebei het hoogste woord willen hebben en soms in prachtige harmonie.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: