Nog twee maanden te gaan en dan begint de ontdekkingstocht naar ‘the next big thing’ weer. En het lijkt er steeds meer op dat we het grootste aantal bands ooit gaan halen in het weekend van vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober. Tot nu hadden we 22 acts vastgelegd en daar voegen we vandaag nog eens 6 beloftes aan toe. Weaves en Gold Connections zullen op vrijdag een plekje in de line-up krijgen. Slow Dancer, Matt Maltese, Superorganism en Chastity zullen het zaterdagprogramma aanvullen. En het einde is nog niet in zicht.

London Calling 25 Jaar krijgt een heel speciaal tintje met dit uitgebreide programma dat daardoor op de zaterdag al om 14.00 uur van start zal gaan. Dag- en weekendkaarten zijn nu te koop via www.londoncalling.nl en www.ticketmaster.nl. Een kort overzicht van alle toevoegingen vind je hieronder.

Slow Dancer
Singer-songwriter Simon Okely is verloren in de tijd. Althans zo klinkt het wanneer je naar de zanger uit Melbourne luistert met zijn warme, bijna fluisterende indie-rock ode aan de 60’s en 70’s R&B platen die zijn ouders vroeger in de auto opzetten. Denk aan Fleetwood Mac en Neil Young en je komt een heel eind, maar fans van Mac deMarco weten hem ook te waarderen.

Gold Connections
Gold Connections is het geesteskind van singer-songwriter, multi-instrumentalist en Will Marsh. Een indie-rock project van de zanger en ex-bandlid van Car Seat Headrest die DIY combineert met simpele, maar ook artistiek intelligente liedjes. Zijn EP welke dit jaar uitkwam is door Will Toledo’s Car Seat Headrest geproduceerd, maar ook neemt hij de drums, gitaar, bas en achtergrondzang voor zijn rekening.

Chastity
Deze Canadese band uit de buitenwijken van Toronto is een project van Brandon Williams en zijn vrienden, geboren uit de alledaagse verveling van de jeugd in de woonwagens en de luxe woningen. De melodieuze punknummers die neigen naar shoegaze, maar die met zoveel venijn gebracht dat het lijkt alsof je geraakt bent door een truck.

Matt Maltese
Matt Maltese is een Britse singer-songwriter. Zijn debuut-EP nam hij op in zijn slaapkamer. Om huisgenoten niet te storen moest hij heel zacht spelen. Dit is terug te horen in de subtiliteit van de muziek van de zanger uit Reading. Beïnvloed door Leonard Cohen en Francoise Hardy maakt Maltese melodieuze en aangrijpende liedjes.

Superorganism
De band die zou bestaan uit een 17-jarig Japans meisje uit Maine en 7 van haar vrienden die in Londen wonen is nog een beetje een mysterie. Tot nu toe zijn er twee singles uitgebracht die allebei zo verschrikkelijk catchy en muzikaal vooruitstrevend zijn, dat ze je hersens op z’n kop zetten en je je laten afvragen hoe ze nieuwe geluiden halen uit doodgewone instrumenten. De hype is enorm en ons enthousiasme net zo.

London Calling 25 Jaar
Vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober 2017
Aanvang vrijdag: 18:30 uur
Aanvang zaterdag: 14:00 uur
Locatie: Paradiso, Amsterdam
Entree: Weekendkaart 35 euro excl. lidmaatschap. Dagkaarten 20 euro excl. lidmaatschap. De voorverkoop is reeds gestart.

Deel: