Beth Hart is hot! De met een Grammy genomineerde singer songwriter zit duidelijk op een creatieve golf; brengt zeer goed ontvangen albums uit, speelt met de groten der aarde en zet elke zaal in vuur en vlam. Haar laatste kunstje is haar nieuwe album ‘Fire On The Floor’ (Provogue/Mascot Label Group), een release waarvan ze zelf zegt: “Pretty frickin’ good”. Maar het was een lange weg om daar te komen…

Beth is geboren in Los Angeles. In de jaren 90 brengt ze een aantal hit albums uit, maar daarna wordt het even wat stiller. Dan in het nieuwe millenium komt ze keihard terug als solo artiest en als zangeres voor gitaarhelden als Joe Bonamassa, Jeff Beck en Slash. “Extraordinary” schreef The Times over haar veel geprezen en unieke stemgeluid en The Guardian roemde haar voor “daring, brooding and angry” optredens.

‘Fire On The Floor’… Deze laatste plaat moest gemaakt worden na de emotionele opnamen voor Better Than Home. Nog tijdens het mixen van dat album overleed Michael Stevens, een van de producers die aan kanker leed. Meteen wist Beth dat er ze heel snel nog een plaat wilde maken om uit deze donkere en pijnlijke periode te kunnen ontsnappen. En dat is ook de rode draad geworden op ‘Fire On The Floor’.

Vandaag komt Beth Hart met haar nieuwe single ‘Let’s Get Together’. Maxazine heeft de eer jullie deze als eerste te mogen laten horen/zien. Een single die Beth Hart laat horen in al haar grootsheid. Wellicht iets anders dan wat we wellicht van mevrouw Hart gewend zijn. Toch is het wederom een nummer dat alles weergeeft waar de zangeres voor staat; ‘Let’s Get Together’! Enjoy!

Deel: