Op vrijdag 16 juni lanceerde Ferry Corsten zijn nieuwe album ‘Blueprint’ in Nederland. Het is de meest ambitieuze release tot nu toe van de wereldwijd opererende Rotterdamse DJ. Op zijn vijfde studioalbum tast Corsten muzikale grenzen af, en koppelt hij zijn muziek aan een uitvoerig en nauwkeurig uitgewerkte verhaallijn over Lukas en het buitenaardse wezen Vee. Het resultaat is een sci-fi conceptalbum in de lijn van Jeff Wayne’s ‘War Of The Worlds’. Het album bevat gastbijdragen van Eric Lumiere, Haliene en Niels Geusebroek; de Nederlandse singer-songwriter is te horen op de track ‘Waiting’.

Corsten schreef het verhaal samen met David H. Miller (House of Cards). Het verhaal van Lukas en Vee wordt op het album verteld door Hollywood-acteur Campbell Scott (momenteel te zien in House of Cards S5 in de rol van Mark Usher) en versterkt door een emotionele soundtrack. Op ‘Blueprint’ verwerkt Corsten universele begrippen als geschiedenis, idealen en science fiction. Het doet denken aan de klassieke sci-fi verhalen van Jules Verne en HG Wells, maar er zijn ook raakvlakken met moderne tv-series als The OA, Westworld en Stranger Things.

Op 9 september draait Ferry Corsten in het kader van zijn internationale Blueprint tour in beach club Fuel in Bloemendaal.

Deel: