Hij scoorde wereldhits met Swedish House Mafia, was genomineerd voor een Grammy en mag gerekend worden tot een van de meest iconische producers van de afgelopen tien jaar. Steve Angello is terug en brengt vandaag de twee tracks ‘Rejoice’ en ‘Breaking Kind’ uit, als voorloper op zijn nieuwe studio album welke later dit jaar verschijnt.

‘Rejoice’ en ‘Breaking Kind’ betekenen een transformatie in het geluid van Steve Angello. Zo bevat de EDM-track ‘Rejoice’ een krachtige preek van predikant T.D. Jakes, die door The New York Times bestempeld werd als ‘een van ’s werelds meest invloedrijke predikers’. De vocalen op de het meer pop-georriënteerde ‘Breaking Kind’ zijn ingezongen ddoor Paul Meany, leadzanger van de Grammy genomineerde band Muthemath.

Het nieuwe album wordt later dit jaar in drie delen gereleased en alle delen vertegenwoordigen verschillende periodes in Angello’s leven: deel 1 – ‘Genesis’, deel 2 – ‘Inferno’ en deel 3 – ‘Paradiso’. Nadat Steve zichzelf en zijn spiritualiteit hervond, besloot hij om zichzelf en zijn live performance opnieuw uit te vinden door de drie delen te creëren, waarbij eenieder zijn eigen universum vertegenwoordigt. Het album laat een revolutie op zowel persoonlijk als artistiek niveau zien.

Het nieuwe album is de opvolger van het succesvolle debuut ‘Wild Youth’ uit 2016, welke Steve Angello op zijn eigen SIZE Records uitbracht – en in meer dan 42 landen binnenkwam op #1 in de iTunes Dance Charts. Op zijn debuut toonde Steve zijn onmiskenbare artistieke talent, wat onderstreept werd door de tentoonstelling van de door hem samengestelde kunst en mode collectie tijdens de New York Fashion Week. Sinds de release van ‘Wild Youth’ was Steve headliner tijdens diverse grote festivals als Tomorrowland en Ultra Music Festival, en volgende week is hij te zien tijdens Dance Valley in Spaarnwoude. Check de art track video voor de nieuwe single ‘Breaking Kind’ hieronder.

Deel: