Na vijf jaar pauze keert Loney Dear eind september terug met een nieuw titelloos album. Multi-instrumentalist en liedjesschrijver Emil Svanängen heeft die tijd benut aan zijn meest complexe en emotioneel gelaagde muziek tot dusver. Fans van de opzwepende folkpop van doorbraakplaat ‘Dear John’, hoeven overigens niet te treuren. Nog altijd heeft Svanängen het vermogen een feeërieke melodie te bewapenen met diepgewortelde emoties. Loney Dear klinkt soms bijna als een euro-Scandinavische draai op gospel: exact 10 jaar geleden op Lowlands klapten zelfs de stoerste getatoeëerde festivalgangers vrolijk mee.

Svanängen heeft inmiddels meer muzikale bagage verzameld. Hij kent zijn grenzen, zijn valkuilen en zijn demonen nu stukken beter. De lichtzinnigheid die Loney Dear eerst zo typeerde is niet meer ter compensatie om de donkere kanten van Svanängens geest te verhullen. Het familiare van Loney Dear krijgt meer tegenwicht van die experimentele kant: muziek doorspekt met gelaagde synths en elektronische beats, liedjes die evengoed leunen op jazz-achtige structuren als pure pop. Fans van de nieuwste Bon Iver-plaat, The Flaming Lips, Patrick Watson en John Grant: de V11 is waar op 23 september moet wezen!

Loney Dear
zaterdag 23 september
Locatie: V11
Deur open: 21:00
Start: 21:30
Prijs: € 10,00 (excl servicekosten)

Deel: