Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Sepultura + Aborted in Hedon

Concerttip zondag 9 juli: Sepultura + Aborted in Hedon

Sepultura is één van de hoofdrolspelers in de thrash metal underground scene. Met een zowel inventief en energiek als raw en primitief geluid heeft de band Zuid-Amerika voor eeuwig op de metal map gezet. Vroegere albums zoals ‘Morbid Visions’, ‘Schizophreia’ en ‘Beneath The Remains’ hebben de toon gezet in een nieuwe brute tak van heavy metal, en de knalplaten als ‘Chaos AD’ en ‘Roots’ zorgden in de jaren ’90 voor wereldwijd succes en zijn een groot invloed geweest voor vele generaties metalmuzikanten die volgden.

20 jaar later in 2017 brengt de Braziliaanse band haar 14de (!) album uit. De plaat ‘Machine Messiah’ staat ouderwets vol met non-nonsense heavy metal, monsterlijk duistere nachtmerrie achtige nummers en solo’s waar je mond van openvalt. De plaat is volgens gitarist Andreas Kisser een product van 100% inspiratie en energie, en is één van de hoogtpunten van de al 32-jaar durende carrière van de 4-koppige metalband. Sepultura is metal met een gigantisch hart, een hoofd vol inspiratie en één voet vol op het gaspedaal.

Aborted is één van de meeste consistente metalbands uit de scene, ondanks de steeds wisselende bandformatie. De Belgische band die als een van de sleutelfiguren in het death metal genre wordt gezien maakt een brute mix van death metal, grindcore en goregrind. De bandleden zijn afkomstig uit België, Nederland en Amerika. In 2016 bracht Aborted haar 9de album ‘Retrogore’ uit. De plaat werd door onder andere Zware Gitaren geroemd om de combinatie van goregrind met melodische midtempo en uitstekende producties. Het album is shockerend zoals een jaren ’80 horror film dat is, inclusief het bloed, de gore en de klassieke horror film samples. Death metal in z’n puurste vorm.

Killing Cult Society is een Nederlands project/band geleid door Earik Morte, frontman van The Lucifer Principle, de deathmetalband die met een contrabas op het podium stond. De muziek van de band leent zich wel voor een energieke live beleving met strakke snelle nummers die doen denken aan Cavalera Conspiracy. Het debuutalbum ‘Fallout’ wordt door de band omschreven als hardcore death punk. . Sepultura, Napalm Death, Nine Inch Nails, Rammstein en Faith No More zijn van invloed geweest en daardoor is Fallout een smeltkroes van muzikale ideeën met hardcore punk geworden!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: