Aankomend weekend barst het jazzvirus weer uit in Rotterdam tijdens het North Sea Jazz Festival 2017. Naast wereldnamen als George Benson, Gladys Knight, Van Morrison en Jameroquai, is daarnaast nog veel meer te beleven in de havenstad.

Ruud Lips

Foto: Ruud Lips

Kunstenaar Ruud Lips (51),  exposeert met zijn foto- en schilderwerken als de jazz losbarst in Rotterdam en in het Hilton. In de loop der jaren heeft Ruud met zijn jazzy fotografie bij menigeen een blijvende indruk achtergelaten. Door het fotograferen van artiesten zette hij de sfeer en het muzikale gevoel om in beeld. Zijn timing van fotograferen daarin is prachtig.  Lips heeft dit proces door zelf de penseel ter hand te nemen uitgebreid om artiesten te schilderen en daagde zichzelf ook uit door te experimenteren met composities met een knipoog naar het verleden

Je kunt drie dagen lang een bod doen op een van Ruud zijn kunstwerken waarvan een deel gedoneerd wordt aan Muziekids. 

Muziekids

Muziekids is een organisatie die muziekstudio’s bouwt en troubadours uitzendt naar ziekenhuizen om kinderen een mooie blije dag te laten ervaren. Beroemde artiesten die zich als troubadour sterk maken zijn ondermeer Armin van Buuren, Afrojack en Ali B.
“Van goede initiatieven worden we uiteindelijk allemaal blij, en blijdschap moet je delen en deze kans benut ik.
​In een gesloten envelop kan men drie dagen bieden op een van zijn unieke en gesigneerde portretreeks,  waarvan een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan Muziekids.

Laura Fygi

Laura Fygi  is de beschermvrouwe van Muziekids en trotse eigenaresse van onder meer een Edison en diverse gouden en platina platen. Ze zal de expositie met alle liefde openen.
Muziekids is een mooi uniek project waar Laura haar hart aan heeft verpand.
Even alles vergeten, positieve energie ervaren, dat kan. Voor zieke kinderen manifesteert Muziekids met artiesten, muziekstudio’s en troubadours in ziekenhuizen voor langdurig zieke kinderen. Ziek of niet, als kind wil je graag blijvend ontdekken en ervaren. Met Muziekids studio’s en troubadours, wordt het voor de kids even een totaal andere invulling van de dag. Een mooie herinnering, even blijdschap ervaren en je even niet ziek voelen. Want zeg nou zelf, waarom zou je geen leuke dingen mogen doen in een ziekenhuis?

De expositie vindt plaats van 7 t/m 9 juli in het Hilton Hotel Rotterdam. De officiële opening is vrijdagmiddag om 15:00 uur. Meer informatie vind je hier.

 

 

Deel: