In Hilvarenbeek werd op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 en zondag 2 juli het vrouwenfestival Share A Perfect Day gehouden. Je kon er workshops volgen, winkelen, allerlei lekkere hapjes proeven en naar optredens van geweldige artiesten. De optredens vonden plaats op vier verschillende podia, wat het makkelijk maakte om iedereen te zien die je wilde zien.

De zondagmiddag begon meteen goed met flink wat zon en een optreden van de band Di-rect op het City-podium. Ondanks het redelijk vroege tijdstip van 14.00u wisten ze het publiek al vroeg in het optreden aan het springen te krijgen tijdens ‘Times Are Changing’. Twee keer werd hun superenergieke optreden onderbroken door een rustiger nummer met een trompetsolo, hoewel zanger Marcel ook tijdens deze nummers niet stil bleef staan. Ook kwamen er een aantal nummers voorbij van hun nieuwe plaat, die na de zomer uitkomt.

Di-rect-Share-A-Prefect-DayHet DJ-collectief Kris Kross Amsterdam was zo’n 25 minuten te laat, maar er werden tijdens het wachten leuke nummers gedraaid dus het publiek leek er niet echt mee te zitten. Uiteindelijk wist Kris Kross de stemming er goed in te krijgen met nummers als ‘We Will Rock You’, ‘Kind van de Duivel’ en het hakken tijdens ‘Have you ever been mellow?’

KrissKross-Share-A-Perfect-Day

Zangeres Do, die Engeltalige en Nederlandstalige covers zong, en singer-songwriter Eller van Buuren, de broer van DJ Armin van Buuren, traden allebei op rond etenstijd en vlak voor Kensington. Niet echt een recept voor een groot aantal toeschouwers en veel publieksparticipatie…

Eller speelde zowel covers als nummers van zijn eigen twee albums. Van het album ‘Eller van Buuren presents Acoustic Dance Music’, waarop hits van broer Armin in een (semi)akoestische uitvoering staan, bracht hij het nummer ‘Feels So Good’. Eller begeleidde zichzelf tijdens het optreden op een akoestische gitaar. Af en toe werden er elektrische gitaren bij gehaald en werd er wat meer gerockt, maar het optreden bestond grotendeels uit rustige nummers die goed bij dit zomerweer passen.

Eller-van-Buuren-Share-A-Perfect-Day

Op dit vrouwenfestival zag je overdag heel af en toe wel hier en daar wel een man, maar het aantal mannen nam vlak voordat het optreden van Kensington begon opeens flink toe. Voorafgaand aan het nummer War liet de band de toch sterk in de minderheid zijnde mannen ‘Hey’ zingen en de vrouwen ‘No we won’t go to war’. Gitarist Casper nadat de mannen hun ‘Hey’ hadden laten horen: ‘Daar komen de vrouwen nooit overheen.’ Ook tijdens de rest van het optreden werden er grappen gemaakt en het was absoluut niet aan de mannen te merken dat dit hun vierde optreden in drie dagen tijd was en ze die ochtend nog in Frankrijk hadden opgetreden.

Kensington-Share-A-Perfect-Day

Met dit optreden, compleet met ondergaande zon en reuzenrad van waaruit je (een stukje van) het optreden kon meemaken, kwam er een einde aan een mooie Share A Perfect Day-zondag.

foto’s: Irene Witpaard

Deel: