In NTR presenteert North Sea Jazz brengt Andrew Makkinga vanaf vanavond elke week de beste concerten van festival North Sea Jazz. In juni zijn dat – in de aanloop naar North Sea Jazz 2017 – nog niet eerder uitgezonden concerten van de afgelopen editie van Sabrina Starke, Anthony Hamilton, Steven Wilson én de grote nieuwe naam in de Amerikaanse jazz: Kamasi Washington. Uit het NSJ-archief: Paul Weller en Bootsy Collins. Elke donderdagavond rond 23:30 uur te zien op NPO Cultura.

Steven Wilson / Bootsy Collins
In deze aflevering bieden we twee grote namen in twee heel verschillende genres. We bieden troost aan hen die kaartjes hadden voor het gecancelde concert van funkpionier Bootsy Collins deze week, met een duik in het North Sea Jazz-archief. Maar we beginnen deze aflevering met het nog niet eerder uitgezonden concert van progressieve rockheld Steven Wilson op North Sea Jazz 2016. Wilson was tot 2007 actief als gitarist en zanger van de band Porcupine Tree. Daarna heeft hij zich gestort op een veelheid van muzikale projecten. En een succesvolle solocarrière. Zijn laatste twee albums haalde hier de top van de albumlijsten. Wilsons nieuwe album staat gepland voor augustus.

Het beste van North Sea Jazz, 23:30 uur, NPO Cultura

Deel: