Het prestigieuze New Fall Festival vindt dit jaar plaats van 15 t/m 19 november, op nog geen uur rijden van de Nederlandse grens. Het festival kent een onconventionele opzet waarbij de totaalbeleving rondom een serie concerten centraal staat. Geluid, performance, sfeer en locatie zijn hierbij perfect op elkaar afgestemd. Zapgedrag, halve shows, luid pratende medebezoekers en een verwaaid geluid komen derhalve in het vocabulaire van New Fall Festival niet voor. In het kader van New Fall organiseert men vijf dagen lang een reeks full-length optredens van bijzondere artiesten op unieke locaties in de binnenstad van Düsseldorf. ‘Beautiful music, beautiful places’ is het motto van dit festival voor de pure muziekliefhebber.

Bevestigde namen
De line-up van New Fall Festival herbergt telkens weer kwalitatief hoogstaande artiesten, waaronder gearriveerde internationale sterren, maar ook verborgen parels en opkomend talent. Daarnaast is er ruimte voor speciale samenwerkingen op het snijvlak van pop en klassiek. Voor deze zevende editie zijn momenteel bevestigd: Glen Hansard, William Fitzsimmons, Kensington, Anna Ternheim, Destroyer, Sophia, Julien Baker, Little Dragon, Alice Merton, Die Höchste Eisenbahn, Mogli, Gurr, Isolation Berlin, Die Nerven en Megaloh samen met het Rhein Brass van de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf. Voor de tweede opeenvolgende keer vindt New Fall gelijktijdig plaats in de Zuid-Duitse stad Stuttgart, waarmee het programma in Düsseldorf parallel loopt.

Popmuziek in Düsseldorf
In de Benelux staat Düsseldorf vooral bekend om haar grenzeloze winkelmogelijkheden, sprookjesachtige kerstmarkt en internationale luchthaven. Muziekliefhebbers brengen tegenwoordig ook steeds vaker de rijke muziekhistorie van de stad ter sprake. Zo werd in Düsseldorf als een van de eerste steden ter wereld gepionierd met elektronica in muziek en gold de stad als bakermat van de krautrock scene. Bands als Neu!, Kraftwerk, DAF, Die Krupps en Die Toten Hosen kennen allemaal hun oorsprong in Düsseldorf. Naast deze aansprekende muzikale erfenis bezit de stad ook een aantal bijzondere en volstrekt unieke (muziek)locaties. Juist deze speciale plekken doen tijdens New Fall dienst als festivallocatie. Denk hierbij o.a. aan een voormalig planetarium, een statige kerk, het hoofdkwartier van een telecombedrijf, de top floor bar van een hotel en een concertzaal geïntegreerd in een museum. De optredens zijn overal seated en voorzien van een geluid dat in Duitsland tot de hoogste standaard behoort.

Package deals
Speciaal voor bezoekers van buiten de stads- en landsgrenzen worden er binnenkort package deals aangeboden, bestaande uit hotelovernachting(en) en de keuze uit meerdere concerten. Deze hotelspecials worden mogelijk gemaakt in samenwerking met me and all hotels Düsseldorf, gelegen in stadsdistrict ‘Little Tokyo’. Hierdoor wordt een bezoek aan New Fall Festival niet alleen een onvergetelijke muziekervaring maar tegelijkertijd een uiterst ontspannen stedentrip.

Voorgaande edities New Fall Festival
In het verleden stonden in Düsseldorf tijdens New Fall onder andere op het podium: Wilco, Adam Green, Regina Spektor, Agnes Obel, John Grant, James Vincent McMorrow, Kate Tempest (2016), Marianne Faithfull, Apparat, Balthazar, Aurora (2015), Mogwai, Kaiser Chiefs, Erlend Øye, Oscar And The Wolf, London Grammar, José González (2014), Wallis Bird, Friska Viljor, Birdy, Nils Frahm (2013), The Notwist, Dillon, Tindersticks, Ewert & The Two Dragons, The Black Atlantic (2012), Agnes Obel, Junip, Ólafur Arnalds (2011).

New Fall Festival kan worden beschouwd als een luilekkerland voor muzikale ontdekkingsreizigers en liefhebbers van sfeervolle live-ervaringen van het hoogste niveau.

NEW FALL FESTIVAL
15 t/m 19 NOVEMBER 2017
BINNENSTAD DÜSSELDORF (EN STUTTGART)

Deel: