Al 18 jaar lang, sinds hun oprichting in 1999, vecht Rise Against via hun internationale punkplatform voor meer sociale gerechtigheid, verpakt in catchy en intensieve songs en optredens. Vorige week kwam het 8e studioalbum van de band uit Chicago, genaamd ‘WOLVES’ uit.

Het album zou eigenlijk ‘Mourning in America’ heten, maar na de Amerikaanse presidentsverkiezingen bleek deze titel voor de band te leeg. Het klinkt te somber en hopeloos. Volgens de band voelden de leden van Rise Against zeker deze emoties maar beslisten dat ze een album wilde maken dat meer focust op potentie dan op negativiteit.

“In many ways, a Rise Against show is a safe space for our fans,” aldus Rise Against frontman Tim McIlrath, “But I realized that I don’t only want to create safe spaces, I want to create dangerous spaces where misogyny can’t exist, where xenophobia can’t exist. I want to create spaces where those sentiments don’t have any air, and they suffocate: where those ideas die. WOLVES isn’t about creating a safe space, it’s about creating a space that’s dangerous for injustice.”

De laatste keer dat de band voor een eigen show in Nederland was, was in 2014 toen de band een volle HMH platspeelde met hun catchy mix van hardcore en punk. Daarna, in 2015, stond de band nog geprogrammeerd op Pinkpop. Op deze tour neemt Rise Against niemand minder dan Pears en Sleeping With Sirens mee als support.

Rise Against
+ supports: Pears & Sleeping With Sirens

Zondag 12 november 2017 | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 | Entree: €41,- (excl sk)
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 16 juni om 10:00 uur.

Deel: