Op zaterdag 10 juni 2017 staat Guus Meeuwis voor de 50ste keer in het PSV Stadion te Eindhoven, de concerten staan bekend onder de naam Groots met een Zachte G waarmee Meeuwis inmiddels al weer 12 jaar het stadion in Eindhoven op zijn kop zet. Voordat de Tilburgse zanger volgend jaar zijn 2 miljoenste bezoeker mag verwelkomen heeft hij dit jaar de eer om zijn 50ste stadionconcert op zijn cv bij te schrijven.

Donderdag 8 juni 2017 beklom de Brabantse Koning van de Nederpop voor het eerst deze editie het podium. Dit jaar heeft hij een bijzondere concertenreeks voor de boeg. Wie zelf wel eens bij een van zijn stadionconcerten is geweest, herinnert zich vast een van de gastartiesten die de aflopen jaren samen met Guus Meeuwis het podium betraden. Dit jaar zijn deze artiesten echter voor iedereen een verassing, ook voor de zanger zelf. Wel liet Meeuwis onlangs weten dat de singer-songwriter Douwe Bob het ‘bal’ elke avond mag openen. In een kleine 45 minuten speelde hij de 34.000 concertgangers warm waarna Meeuwis, ná het traditionele openingsfilmpje, het stokje overnam.

Guus Meeuwis opende het concert met zijn recente single ‘Wat zou Elvis doen?’ waarna hij het traditionele ‘Proosten’ inzette. Al snel wist de zanger het publiek op zijn eigen authentieke wijze mee te krijgen waarna 34.000 handen naar de lucht reikten. Guus en zijn band speelden een breed repertoire met recent werk zoals ‘Kus van mij’ en ‘Dankjewel’, maar ook de gouden oude hitjes als ‘Wees maar niet bang’ en ‘Hé zon’ passeerden de revue.

Dit jaar was het jaar van de verassingen, zo ook tijdens het vrijdagavondconcert. Halverwege de avond betraden de leadzangers van Racoon opnieuw het podium. Samen met Guus zongen zij ‘Het is een nacht’ in combinatie met ‘Love You More’ waarna ook een medley van ‘Oceaan’ en ‘Geef Mij Nu je Angst’ ten gehore werd gebracht. Later op de avond verscheen Miss Montreal ten tonele die samen met Guus fanatiek meezong met ‘Brabant’.

Opnieuw bewijst Guus Meeuwis dat zelfs het Philipsstadion in Eindhoven eigenlijk nog te klein is voor zijn grootste stadionconcerten. Het publiek krijgt wat ze van de ingetogen doch fanatieke zanger gewend zijn: Een groot meezingfestijn met de handjes in de lucht en de voetjes van de vloer. Het resultaat is een energiek stadionconcert dat enthousiasmeert. Ook zonder één druppel alcohol ga je als bezoeker nog lallend naar huis. Anderzijds is een goudgele rakker ook wel stiekem een beetje onderdeel van de shows van Guus Meeuwis. Want een stadionconcert van Meeuwis gaat niet voorbij zonder de traditionele bierdouche. Het publiek zal onze mening ongetwijfeld met ons delen, want ondanks dat het gooien van bier conform de huisregels niet meer mocht, werd er alsnog gretig met bierglazen geworpen tijdens het nummer ‘T Dondert en t ‘Bliksemt’.

Het vrijdagavondconcert had tegen de klok van half tien wel heel even een bitter bijsmaakje, de politiemacht kondigde een verdachte veiligheidssituatie aan in Eindhoven waardoor het concert langer heeft geduurd dan normaal. Dit deed niet af aan de sfeer in het voetbalstadion waardoor het er rustig bleef. Althans, wat betreft de veiligheidssituatie. Want Meeuwis zelf heeft het stadion opnieuw weer op zijn kop gehad en mag terugkijken op een geslaagd concert, waarbij de fans uiteindelijk veilig het stadion hebben kunnen verlaten.

Foto’s (c) Sebastiaan Oeijen / Maxazine

Deel: