In NTR presenteert North Sea Jazz brengt Andrew Makkinga vanaf vanavond elke week de beste concerten van festival North Sea Jazz. In juni zijn dat – in de aanloop naar North Sea Jazz 2017 – nog niet eerder uitgezonden concerten van de afgelopen editie van Sabrina Starke, Anthony Hamilton, Steven Wilson én de grote nieuwe naam in de Amerikaanse jazz: Kamasi Washington. Uit het NSJ-archief: Paul Weller en Bootsy Collins. Elke donderdagavond rond 23:30 uur te zien op NPO Cultura.

Cory Henry / Paul Weller
Multi-instrumentalist Cory Henry uit Brooklyn, New York speelde eerder met Nas, Bruce Springsteen, Michael McDonald, The Roots en de laatste jaren vooral met Snarky Puppy. Deze show met zijn band The Funk Apostles op North Sea Jazz 2016 stond in het teken van zijn live-album The Revival waarop Henry terugkeerde naar zijn roots: het Hammond B3 orgel. Ook op North Sea Jazz 2017 zal Henry optreden. Van Paul Weller verscheen deze maand het veel geprezen nieuwe album A Kind Revolution en hij treedt deze week drie keer op in Nederland. Daarom ook een paar nummers van zijn enige NSJ-optreden in 2006.

Het beste van North Sea Jazz, 23:30 uur, NPO Cultura

Deel: