KastanjeRock. Wat een gaaf evenement en wat een super festival.  Waar wordt het gehouden… op het erf  onder de Kastanjeboom van de familie Abrahams. Waar zij vorig jaar nog overwogen om, door een wat onaangenaam voorval, de AED werd onder andere gestolen, het festival te cancelen, mag Goirle blij zijn dat Kees Abrahams de organisatie toch weer op zich heeft genomen. Kees, die alle vrijwilligers met tranen in zijn ogen bedankte, heeft weer iets prachtigs neergezet. Een van de topacts van het festival was dit jaar Jeremy.

De band dankt zijn naam aan – hoe kan het ook anders – het nummer ‘Jeremy’ van Pearl Jam. Hoe zijn de mannen dan op het idee gekomen om een Pearl Jam Tribute te gaan beginnen? Dat was het legendarische optreden van Pearl Jam op Pinkpop in 1992. De stagedive uit de cameratoren kan elke Pearl Jam-fan zich herinneren en als een van de hoogtepunten van PJ-optredens worden gezien. Rob, de frontman van Jeremy, zou er gezien zijn energie op het podium toe in staat zijn. Die energie straalt van het podium af en komt over bij het publiek. Voor Jan Frans op zijn bas en was het podium niet groot genoeg en daarom zocht hij de ruimte in het publiek. EnTon op rhythm, Frans op lead en tot slot Dennis op drums.

De setlist mocht er zijn; Nieuw en oud werk met natuurlijk de publieksfavorieten ‘Black’ en ‘Alive’, maar ook ‘Porch’, ‘Better Man’, ‘Release’ (lef om dat nummer te doen) en natuurlijk de naamgever van de band, ‘Jeremy’. Het publiek was terecht uitzinnig. Wat een tribute, wat een sfeer! Jeremy kon niet beter eindigen, met alles wat er in de wereld gebeurt, met de Neil Young-cover die ook bij PJ altijd op de setlist staat: ‘Keep on Rockin’ in a Free World’.

 

Deel: