Wouter Hamel zijn vorige twee albums zijn belangrijke opstappen geweest zowel op persoonlijk als artistiek vlak. Het leverde de nodige inzichten op: hoe komt Wouter Hamel het dichtst bij zichzelf? Het vijfde album ‘Amaury” geeft volmondig antwoord op die vraag en verschijnt op 4 augustus bij V2 Records. In navolging van de nieuwe nummers zal vanaf eind september een clubtour plaatsvinden.

Dit is het eerste album waarop Hamel zelf niet de voorkant siert. Het artwork van de plaat belichaamt de harmonie die Wouter Hamels muziek altijd heeft gekenmerkt. Schuilen doet hij echter niet meer. ‘Amaury” is namelijk zijn bijnaam op dating apps. “Het is eigenlijk mijn alias. Mijn avatar, de persoon in mij die zich nooit schaamt. De persoon die zichzelf onbevangen en onbeschaamd accepteert.”

Beginnend als een vlotte ‘Stray Cat’ in hartje Tokio en eindigend in de kleine melancholische uurtjes met ‘When All The Bars Have Closed Again’; ‘Amaury”  is een plaat waarop Hamel zijn naïviteit, moed en optimisme als een pantser draagt. Geen obstakel te groot: Wouter Hamel has been around the block.

Vanaf 27 september start de Amaury albumtournee. Wouter Hamel doet daarbij de volgende podia aan:

27/09  Paard, Den Haag
28/09  Oosterpoort, Groningen
29/09  Melkweg, Amsterdam
30/09  TivoliVredenburg, Utrecht
05/10  Mezz, Breda
06/10  Victorie, Alkmaar
07/10  De Spot, Middelburg
08/10  Rotown, Rotterdam

Foto: (c) Erik van Nieuwland

Deel: