Twintig jaar geleden trad De Kast op in een uitverkocht Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. De clip voor ‘In Nije Dei’ die tijdens het optreden in 1997 werd opgenomen, zorgde definitief voor de landelijke doorbraak van de band. Deze zomer zal de band opnieuw optreden op de voor hen historische grond van het stadion. De Kast is namelijk toegevoegd aan de line-up van 100% NL SPEELT LIVE in Heerenveen! Frontman van de band, Syb van der Ploeg, maakte al deel uit van het stadionconcert dat op 17 juni plaats zal vinden. Syb heeft een belangrijke rol in het programma. Hij neemt als aanvoerder van zijn eigen elftal artiesten de presentatie van de avond voor zijn rekening en zal daarnaast natuurlijk ook optreden.

Op 17 juni staat het Abe Lenstra Stadion geheel in het teken van gezelligheid, feest en muziek van eigen bodem. Onder de noemer 100% NL SPEELT LIVE treden er die avond elf Nederlandse artiesten op. Onder andere Nielson, Diggy Dex, Ruth Jacott, Gerard Joling, VanVelzen, Lange Frans en Lee Towers betreden het podium in het Heerenveense stadion. Onder begeleiding van een fantastische liveband én met Syb van der Ploeg als aanvoerder van dit sterrenteam, zorgen zij voor een avondvullende show vol met muzikale hoogtepunten. Dat De Kast nu ook deel uit maakt van de line-up maakt het plaatje compleet en zorgt voor het extra ‘Friese sausje’ dat het publiek in Friesland zeker zal waarderen. “Echt geweldig om na twintig jaar weer terug te zijn op voor ons heilige grond. Daar waar het met ’In Nije Dei’ allemaal begon”, aldus Syb van der Ploeg.

Naast het Abe Lenstra Stadion op 17 juni, is 100% NL SPEELT LIVE deze zomer ook in andere steden te beleven. Het radiostation 100% NL komt met hun eigen stadiontour ook naar Den Bosch, Kerkrade en Den Haag. De vijf concerten, waarvan twee in Den Haag, worden allen gegeven in voetbalstadions. Tijdens de concerten kan het publiek op het veld genieten van optredens van de beste Nederlandse artiesten.

 

Deel: