Met de Vlaamse Eva de Roovere brak Amersfoorter Koen Jansen in 2009 definitief door bij het Nederlandse publiek. Enkele jaren bracht de rapper al door in het underground circuit. Eerst met De Amersfoortse Coöperatie, daarna solo, met een grote hit ‘Slaap lekker’ als beloning. De steeds grotere naam Diggy Dex bracht de rapper op tweede Paasdag naar het ‘grote’ Carré. De plek die alleen is weggelegd voor de allergrootsten.

Diggy Dex begon zijn optreden met wat ingetogen nummers, vooraleer hij samen met zijn team de snelheid er ingooide. De rapper vond het een eer op het podium te staan, waar grote namen als de Jackson 5 gestaan hadden, en ook Ron Brandsteder voegde hij daar aan toe. Hij zei dat hij zijn theater tour ‘klein’ wilde beginnen en daarom in Carré stond en dat dit de eerste hiphop act was die ooit in carré ston. Daarbij voegde hij een quote van de Osdorp Posse toe die hij zich middags op weg naar Carre herinnerde: “Ik zat in tram vijf en m’n lul stond stijf”. Waarschijnlijk vond hij dat wel leuk om een keer in Carre te kunnen zeggen.

Vervolgens maakte DIggy Dex ook nog een uitstapje de zaal in; Eerst Diggy solo met de band nog op het podium. Daarbij vroeg hij iedereen het ledlicht op zn telefoon aan te zetten, wat een prachtig decor maakte voor ‘Morgen Komt Het Goed’ een zeer gevoelig positief lied over de stand van de wereld en het vertrouwen dat liefde altijd sterker is dan haat. Vervolgens kwam de band erbij en speelde een aantal akoestische nummers midden tussen het publiek. Toen ze terug op het podium kwamen was Carre veranderd in een zinderend feestje, nog voor het pauze was.

Diggy Dex maakte in Carré een flink feest, waarbij een aantal gasten het publiek kwam verrassen. Onder hen ook Stef Bos, die Diggy kwam versterken met hun gezamelijke nummer ‘Liever’. Het was een feestje, voor het publiek, maar zeker ook voor Diggy Dex en band zelf. Zijn bandleden zijn niet alleen goede bandleden, maar ook zijn vrienden aldus Diggy Dex zelf. Waar Carré bekend staat om alleen de groten der groten, is het duidelijk: Diggy Dex is inmiddels een hele grote!

Foto’s (c) Frank Dijkgraaf

Deel: