KOFFIE kwam in 2013 opeens de wereld in met twee albums en tourde sindsdien non-stop door het land. Vanuit Noord Holland bouwde KOFFIE een reputatie op als band die zowel weet te inspireren met virtuoze improvisaties en vermaarde afrobeat-grooves als ook een goed feest weet neer te zetten. Van het North Sea Jazz Festival tot de Zwarte Cross en van Polé Polé in België tot het Blue Balls Festival in Zwitserland bewees KOFFIE zich als een gangmaker die de werelden van pop- en jazzmuziek samenbracht.

Na drie jaar touren was voor KOFFIE de tijd rijp om weer de studio in te duiken. Met de festivalshows nog in de vingers is bij Simon Akkermans in Kytopia eind 2016 het derde album opgenomen, genaamd ‘HUNTU’. Met het schrijven van ‘HUNTU’ begon voor KOFFIE een nieuwe fase. Voor dit album en de verdere liveshows heeft KOFFIE namelijk zijn groove-machine uitgebreid met een extra percussionist en saxofonist. KOFFIE is nu dus een 8-mans band. Voor het maken van ‘HUNTU’ zijn de jongens diep in de wereld van afro-, latin- en funkgrooves gedoken om met een plaat op de proppen te kunnen komen welke Fela Kuti zelfs grijs gedraaid zou hebben. ‘HUNTU’ betekent ‘samen’, en dat is ook het concept achter het album. Alle tracks zijn samen geschreven en gelijktijdig opgenomen door de bandleden. Tevens spreekt er een boodschap van verbroedering uit in maatschappelijk roerige tijden. De mannen van KOFFIE hopen met hun muziek en optredens mensen nader tot elkaar kan brengen.

KOFFIE’s muziek laat zich niet in een hokje plaatsen. Het is geen pure afrobeat, pop, funk of jazz want het is al deze stijlen samen en dat maakt KOFFIE tot een verrassende act op zowel de pop-, jazz- als electronicafestivals. Enerzijds is er met Valentijn (gitaar), Daniel (bas) en Abe (drums) de afrofunksectie met wortels in de Amsterdamse popscene die op Fela Kuti en James Brown geinspireerde grooves brengen met de energie van de oude Red Hot Chili Peppers. Anderszijds heeft KOFFIE de virtuose instrumentalisten met als ritmisch blok percussionisten Steven Brezet en Vernon Chatlein en jazzmasters saxofonisten Itai Weissman, Floris van de Vlugt en toetsenist Niels Broos. Juist deze opvallende blend is de kracht van KOFFIE.

De band staat te trappelen om weer de podia te kunnen bestormen met nieuwe songs. In het voorjaar van 2017 komt de derde plaat uit waarna het nieuwe festivaloffensief echt van start zal gaan. Vandaag mag Maxazine jullie als allereerste de nieuwe (live-) clip van ‘Mama Deo’ tonen. Een liveclip die voor fans van Gotcha! al direct punten van herkenning zal opwerpen. Begin de dag met KOFFIE!

Deel: