Je kon de afgelopen jaren bijna niet om ze heen: Tangarine. In 2013 waren ze huisband bij De Wereld Draait Door en maandelijks live in de uitzending te zien. Ook stond de band op grote festivals als Lowlands en verkochten ze vele popzalen en theaters in Nederland moeiteloos uit. In oktober 2016 bracht het duo een nieuw album getiteld There and Back uit. Het album is de langverwachte opvolger van Move On, welke in 2014 uitgebracht werd. Op zondag 9 april staat Tangarine in Roepaen Podium te Ottersum.

In de winter van 2010/2011 verschijnt Tangarine’s vierde album ‘Wintersongs: The December sessions, een project waarvoor het duo samenwerkte met bijna vijftien verschillende muzikanten. Het album ontvangt lovende recensies en wordt vermeld in diverse jaarlijsten. Niet lang daarna schoppen de broers het in de categorie singer-songwriter tot de derde plaats in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

Ook Tim Knol roemt de broers, nadat hij ze heeft zien optreden op de Rhythm & Blues Night in de Oosterpoort in Groningen. Hij besluit Tangarine eind 2011 mee te nemen als vaste supportact tijdens zijn (grotendeels uitverkochte) clubtour langs de bekende zalen in Nederland.

Nadat de band in 2013 uitgeroepen wordt tot huisband van De Wereld Draait door gaat het snel: uitverkochte clubs, optredens op de grootste festivals en zelfs een eigen theatershow valt Tangarine ten deel. Met het nieuwe album There and Back op zak komt de band nu naar Roepaen voor een intiem optreden.

Deel: