Op zondagavond 26 maart 2017 was het optreden van Blackstreet in 013 in Tilburg. Bij binnenkomst in de Jupiler Stage was het overwegend uit dames bestaande publiek al lekker aan het dansen op heerlijke r&b-hits. Nummers als ‘This is how we do it’, ‘Hot in here’, ‘Miss California’ lieten de bezoekers alvast in de stemming komen. Het was aan Lloyd De Meza om de mensen alvast op te warmen voor Blackstreet. In een kleine medley ‘Down memory lane’ kwamen onder andere ‘Je hebt me gebruikt’ van Arnhemsgewijs en ‘Schudden’ van Def Rhymz voorbij. Met ‘Bij je zijn’ werd het publiek getrakteerd op een mooie Nederlandtalige bewerking van ‘I’ll be missing you’.

Na Lloyd De Meza was het weer even pauze en slingerden de dj’s weer wat heerlijke deuntjes de zaal in, met als gevolg dat de voetjes van de vloer gingen en de temperatuur in de 013 begon te stijgen. De zaal was erg goed gevuld en ging los op hits van Missy Elliot, Destiny’s Child, The Notorious B.I.G. en Usher. De bass moet je voelen wordt er gezegd en dat was zondag avond meer dan waar.

Daarna was het eindelijk tijd voor het hoofdprogramma: Blackstreet, ze trapten af met ‘Don’t leave me’, gevolgd door hits als ‘Fix’ en ‘Joy’. Tijdens hun enige volledige show in Nederland haalden Eric Williams, Jeremy ‘Remy’ Hanna en Mark Middleton van Blackstreet alles uit de kast om met name de vrouwelijke bezoekers te trakteren op een goede en zwoele show. De zang was zeer goed en in combinatie met de danspasjes, de handkusgebaren en vele knipogen naar het publiek toe, waande men zich even terug in de jaren ’90. De sfeer in de zaal werd er alleen maar beter op.

Blackstreet zorgde voor een stijging van de temperatuur in de zaal toen ze tijdens ‘Before I let you go’ rozen uitdeelden aan het dames in het publiek. En natuurlijk kon de grootste hit ‘No Diggity’ niet uitblijven, uit volle borst werd er meegezongen en het maakte deze geweldige R&B-avond compleet.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: