Ze worden door de originele Deep Purple bandleden niet alleen erkend maar ook aangeraden; de band Purpendicular is misschien wel ‘s werelds beste Deep Purple tribute. Zo speelden ze met alle bandleden van de originele Deep Purple en daarnaast ook met bandleden van Pink Floyd, Ozzy Osbourne, Eros Ramazotti, Zucchero, Toto, Micheal Jackson, Gary Moore, Black Sabbath, Level 42 en nog veel meer!

In 2012 en 2013 stond de band al in de Bosuil en zaterdagavond was het weer genieten geblazen in Weert. En niet voor niets, want Purpendicular had dit maal Ian Paice zelf meegenomen, de originele drummer van Deep Purple.

Deep Purple wordt door veel mensen beschouwd als de meest creatieve en meest succesvolle hardrockband ooit. De muziek is gemaakt door briljante musici, met klassiekers als ‘Child In Time’, ‘Black Night’, ‘Smoke On The Water’, ‘Woman From Tokyo’ en ‘Hush’ om maar een paar voorbeelden te noemen. Ze kwamen allemaal voorbij in De Bosuil.

Foto’s (c) Hen Metsemakers

Deel: