De Rhythm & Blues Night brengt al meer dan een kwart eeuw toppers uit de internationale en nationale blues, en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 29 april staat er weer een flink aantal acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort.

Met de volgende nieuwe bevestigde namen is de line-up voor de 27ste Rhythm & Blues Night compleet:

Con Brio

De uit San Francisco afkomstige soul en R&B band Con Brio met de charismatische zanger en gitarist Ziek McCarter, komt weer terug naar Groningen. Verwacht een dynamische live show, stuwende ritmes, strakke blazers en een groovy Hammond sound. In combinatie met een soulvolle stem brengt Con Brio een onnavolgbare stage performance. Of zoals ze het zelf noemen: ‘one hell of a party!’

King of the World + BP Horns

King of the World is niet meer weg te denken uit de blues-, rhythm- & roots scene van Nederland. In vier jaar tijd gaven ze maar liefst twee studio- en een live album uit en werden ze goed ontvangen in de Nederlandse en buitenlandse pers. Voor Rhythm & Blues Night trekt King of the World een “klassiek” jasje aan door op te treden met BP Horns. De 3-koppige blazerssectie (trombone, trompet en saxofoon) speelt arrangementen geschreven door trombonist/arrangeur Bert Pfeiffer.

DJ Voodoo Petrol

DJ Voodoo Petrol heeft tijdens zijn lange carrière als vintage vinyl DJ al op vele (inter)nationale festivals gedraaid. Hij omschrijft zijn werk als een ‘muzikale swamp-soup’ vol screaming organs, boogie guitars, shouters en dark rhythm.

Al eerder werden de volgende artiesten bevestigd: Walter Trout, Fink’s Sunday Night Blues Club, Marcus King Band, Nikki Hill, Joan Osborne, Devon Allman, Jo Harman, Avery*Sunshine, Junior Mack, Dan Patlansky, Little Hurricane, The Paladins, Barrelhouse, Pokey LaFarge, The Reverend Shawn Amos, Woody Pines. De kaartverkoop is gestart.

 

Deel: