Donderdag 2 mei stond Wende in de Paradiso voor het debuut van haar nieuwe show ‘Mens’. Voor de teksten van de nieuwe nummers in deze show heeft ze een aantal schrijvers benaderd, waaronder Dimitri Verhulst, Arnon Grunberg en Typhoon. Er was deze avond geen echt voorprogramma, in plaats daarvan begon de band vast een warming up door middel van het neerleggen van soundscapes. Wende kwam op onder luid applaus, waarna de show van start gaat. “Hoe ben je mens te midden van allemaal mensen?”, vroeg Wende zich aan het begin van de show af.


De show ging, zoals de titel al suggereert, over mens zijn. Ze belicht persoonlijke onderwerpen als angst, liefde, vergankelijkheid. De visuals die toegepast worden zijn erg toepasselijk en van grote klasse. In de show combineerde ze de stijlen die ze voorheen al heeft gespeeld, Nederlandstalige songs gecombineerd met de Engelstalige elektrosongs van het Last Resistance album. Ook werd een heel intense versie van ‘Au Suivant’ gespeeld, in een elektronisch jasje gesproken. Het is een van de nummers uit het begin van haar carrière.

Ook het lied ‘Mens durf te leven’ van Dirk Witte werd in een nieuw jasje gestoken, waarin ze wisselde tussen heel ingetogen, en uitbundig met luide synthesizers. Wende is niet alleen een goede zangeres, maar de enorme overtuiging waarmee ze een verhaal kan vertellen maakt dit een show die je niet mag missen. De komende maanden tourt zij langs de Nederlandse theaters.

Foto (c) Sander Rijken

Wende

Deel: