Vandaag heeft Dauwpop de line-up verder aangevuld met onder andere White Lies. Voor de XITE Party Pit zijn Beatcrooks en Boxoy toegevoegd aan de line-up. Verder zijn Automatic Sam, De Rooie Jager, Goe Vur In Den Otto, The Volcano Boys, DJ Ed Rock, The Hillbilly Moonshiners en Old Ditch Riverhoppers aan de line-up toegevoegd. Eerder werden o.a. Doe Maar, Chef’Special, Di-rect, Broederliefde, Monster Magnet, VANT, Kraantje Pappie, Dirtcaps, The Partysquad en Bazart aangekondigd.

Als een bom sloeg het debuutalbum ‘To Lose My Life…’ van White Lies in. Ineens was daar een piepjonge band die jaren ’80 New Wave combineerde met bombastische gitaren. Singles ‘Farewell To The Fareground’, ‘Bigger Than Us’, ‘To Lose My Life’ en ook de meest recente ‘Take It Out On Me’ zijn kneiters van hits. De band heeft inmiddels vier albums uitgebracht. Waarvan de laatste, ‘Friends’, vorig jaar werd uitgebracht.

De ranzige, ondergrondse, kroeg (Down) The Glory Hole is ook weer aanwezig. Hier zullen o.a. De Rooie Jager, Goe Vur In Den Otto, The Volcano Boys en DJ Ed Rock de muziek verzorgen. Op het Delta podium zullen The Hillbilly Moonshiners en Old Ditch Riverhoppers gaan optreden. In de XITE Party Pit treden onder andere Kraantje Pappie, The Partysquad, Dirtcaps, Beatcrooks en Boxoy op.

Dauwpop vindt plaats in Hellendoorn op Hemelvaartsdag: donderdag 25 mei. Eerder waren al o.a. Chef’Special, Doe Maar, Bazart, VANT, Monster Magnet, Spinvis, Warhaus, Dirtcaps, Moksi, The Partysquad, Paceshifters, Mental Theo, De Likt, Paul Sinha, Kevin, Donnie en Yung Internet aangekondigd. De voorverkoop voor Dauwpop 2017 is al gestart, tickets zijn te koop via www.dauwpop.nl/tickets.

Deel: