De naam van de artiest en de titel van de cd, ‘This Ain’t New York’, doen vermoeden dat we het hier met een Amerikaan te doen hebben. Niets is minder waar. John Verhoeven, zoals Mercy John bij de burgerlijke stand staat ingeschreven, is afkomstig uit het Noord-Brabantse Erp. Naast muzikant is John docent music marketing aan Fontys Hogeschool in Tilburg. Onder de naam John Henry bracht hij al het goed ontvangen album ‘Five More Days & A Matter Of Somewhere’ uit.

Mercy John – This Ain’t New York

Nu is zijn nieuwe cd ‘This Ain’t New York‘ verschenen, waarop hij zich Mercy John noemt. Een album met twaalf nummers, dat is geproduceerd door de gerenommeerde Gabriël Peeters (JW Roy, Dijsseldonk, Normaal, Denvis & The Real Deal). John wordt begeleid door zijn eigen band, bestaande uit Rolf Verbaant op gitaar, Kirsten Boersma op toetsen, Tom Zwaans op bas en John Maasakkers op drums. De zelfgeschreven nummers gaan over eenzaamheid en verdriet, hoop en liefde, angst en heimwee. Het gehele album is zeer persoonlijk te noemen. Ja, ‘This Ain’t New York’ is mooi geschreven en gemusiceerd en een grote aanrader voor een ieder die houdt van Americana. Mijn persoonlijke favoriete nummers zijn ‘The Rain’ en ‘Strangers’. Dat laatst genoemde nummer juist door zowel de zeer beklemmende tekst als het prachtige gitaarwerk van Rolf Verbaant, die het nummer op het eind naar een mooi hoogtepunt stuwt.

Met ‘This Ain’t New York’ heeft Mercy John opnieuw een prachtig album uitgebracht. Op 12 februari vindt de cd-presentatie plaats in W2 Poppodium in ’s Hertogenbosch. Daarnaast toert Mercy John enkele maanden als voorprogramma van J.W. Roy door het land. (Butler Records) (8,5/10)

Deel: