De Nijmeegse band February Moon brengt haar debuut-EP ‘All We Ever Do’ uit. Op 10 februari ziet de EP onder het licht van de volle maan in poppodium Merleyn het levenslicht. In 2016 won February Moon de prestigieuze Roos van Nijmegen. Daarna hebben ze niet stil gezeten en zijn druk bezig geweest met hun debuut-EP ‘All We Ever Do’. Behalve één nummer, die in de Bigmouth Studio in Nijmegen is opgenomen, heeft de band de opnames, de productie en het mixen helemaal zelf gedaan. Leuk detail: de EP is daarna gemasterd bij de fameuze Abbey Road Studios in Londen, door Geoff Pesche (o.a. Coldplay, Dire Straits, Radiohead en Daughter).

February Moon refereert aan hedendaagse bands als Daughter, Other Lives, Sigur Rós en zelfs ook zo nu en dan Björk, maar naast deze aansprekende referenties vindt February Moon moeiteloos de ruimte voor hun eigen plek, hun eigen geluid. Ze doen dit door de eigenzinnige opbouw van hun nummers en door de zangpartijen die het ene moment breekbaar, liefjes en dromerig maar het andere moment fel, bezwerend en erg intens klinken.

Vanaf 10 februari is de EP via streaming overal beschikbaar. In een kleine oplage wordt ‘All we ever do’ daarnaast ook op CD uitgebracht. Tijdens de release show van de EP wordt Merleyn die avond niet alleen gevuld met nieuw geluid, maar ook met nieuw licht. February Moon laat je Merleyn ervaren zoals je het nooit eerder hebt gezien!

Het voorprogramma wordt verzorgd door een solo-optreden van Stefan Kollee, zanger van The Naked Sweat Drips.

Deel: