Rotterdamse cultband The Bullfight zal op 8 mei 2017 een nieuw album uitbrengen. Het album, getiteld “Shame, Guilt, Deception – individuals chapter I”, zal uitkomen op het Rotterdamse platenlabel Brandy Alexander Recordings. Het label bracht eerder werk uit van The Apartments (AUS) en Curtis Eller (USA).

Het album bestaat zowel uit nieuwe liedjes als uit (nieuwe bewerkingen van) ouder werk. Al het materiaal is echter niet eerder uitgebracht. De ondertitel verwijst naar een collectie liedjes, die gebundeld zijn en geen integraal werk vormen. De eerste officiële video van het album, “The Weeping Willow”, is als voorproefje al direct beschikbaar op het youtubekanaal van de band.

Het in 2006 uitgebrachte debuut “One Was A Snake” zal als bonusdisc worden bijgevoegd. “One Was A Snake”, oorspronkelijk in 2006 uitgebracht door Livingroom Records, werd door de nationale pers zeer goed onthaald, maar was al jaren niet meer verkrijgbaar.

Beeldend kunstenaar Jaco Putker (Den Haag) heeft het artwork verzorgd en speciaal voor de hoes een ets vervaardigd. Een speciale editie van het album, inclusief originele ets en handgeschreven teksten, zal in zeer beperkte oplage beschikbaar komen.

De presentatie van de plaat vindt plaats in Theater Walhalla op 6 mei, waarna de band de plaat verder zal promoten. Kaarten voor de show in Walhalla zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Deel: