Easy Way Out is de nieuwe single van Happy Camper. Met de release van de track presenteert Happy Camper een nieuw geluid en zoekt de contreien van synthpop en elektronica op. De catchy melodieën vormen een treffend contrast met soms wat zwaardere thematiek.

Oprichter Job Roggeveen over het liedje: “Het gaat over het moment dat je je intuïtie verliest. Bijvoorbeeld in een vriendschap of relatie. Iets wat heel veilig en normaal voelde, is nu ineens heel vreemd. En het is moeilijk te bepalen wat nu een volgende goeie stap zal zijn. Het is voor een buitenstaander vaak makkelijker om te zien hoe iets in elkaar steekt.”

‘Easy Way Out’ is ingezongen door Pien Feith. ‘Roggeveen: “Ik heb ‘Easy Way Out” als proef zelf ingezongen, maar het raakte mij op een of andere manier niet. Maar door Pien voel ik het nummer echt. Het blijft raar dat je soms iemand anders nodig hebt om je eigen gevoelens te vertolken.’

Happy Camper is een band en multi-mediaproject rondom muzikant, producer, componist, animator en grafisch vormgever Job Roggeveen. Met behulp van gastartiesten als Janne Schra, Blaudzun en Tim Knol bracht Roggeveen twee albums uit vol gearrangeerde pop, beïnvloed door chansons en filmmuziek. Happy Camper ontwikkelde zich niet lang daarna tot een omvangrijke audiovisuele live-ervaring, met een bezetting van soms wel twintig muzikanten. Als onderdeel van animatie-studio Job, Joris & Marieke, was hij met A Single Life genomineerd voor een Oscar binnen de categorie Best Animated Short Film.

Voor het artwork raakte Roggeveen geïnspireerd door het 3D printen, iets wat hij bij zijn werk als animator en grafisch vormgever vaak gebruikt. Om complexere vormen te kunnen printen, moet je veel plastic verlengstukken – oftewel “supports” – plaatsen als steunpilaren om te voorkomen dat de boel ineenzakt. Deze supports vertegenwoordigen de strengen die iemand in het dagelijkse leven aan de grond nagelen… of juist op de been houden. De video van Easy Way Out is een geanimeerde loop van de 3D print.

Deel: