De eerste namen van EXIT Festival 2017 zijn bekend. Een verrassende mix van artiesten, variërend van ex-frontman van Oasis en één van de grootste rocksterren allertijden, Liam Gallagher, tot aan de populaire dj Hardwell. Zowel EDM- en techno-liefhebbers als rock- en zelfs metal-fanaten halen hun hart op tijdens de 18e editie van EXIT Festival, van 6-9 juli 2017, in het Petrovaradin fort in Novi Sad, Servië.

De meest diverse Main Stage ooit
Liam Gallagher trapt op 6 juli EXIT Festival 2017 af als headliner. In 2010 werd Liam door Q Magazine nog uitgeroepen tot beste frontman allertijden, waarmee hij legendes als Freddie Mercury, Jim Morrison en John Lennon achter zich liet. Momenteel werkt hij aan zijn eerste soloalbum, dat nu al wordt gezien als één van de meest belovende van 2017. Naast Liam, verwelkomt EXIT’s Main Stage niemand minder dan de 22-jarige Britse singer-songwriter Jake Bugg. Hij ontving onlangs de NME award voor beste solo-artiest. Na de eerste concerten, gooit het elektronische trio aangevoerd door Alan Walker het onzichtbare dak eraf tijdens die eerste nacht op de Main Stage. De zaterdag is gereserveerd voor de populaire hiphop/dubstep act Foreign Beggars, terwijl de zondag een waar elektronisch spektakel belooft te worden met o.a. een keiharde eindshow van één van de grootste dj’s van het moment: de Nederlandse Hardwell!

Alle remmen los in EXIT’s Dance Arena
De Duitse techno-dj Paul Kalkbrenner is op de eerste avond van EXIT 2017 in de beruchte Dance Arena te vinden. Ook de populaire Duitser Recondite mag genieten van het uitzicht van een volgepakte stage. Op zaterdag is de Arena bedoeld voor grote namen als Duke Dumont, Robin Schulz en Kungs. Andere “House All Stars” die dit jaar alle remmen los gooien in de Dance Arena zijn Jamie Jones, Hot Since 82 en Black Coffee.

Muzikale explosies op de Explosive Stage
De hardste sounds zijn te horen op de metal, punk en hardcore stage van EXIT Festival – Explosive. De beroemde Duitse trash metal band Destruction komt naar EXIT met een nieuw album. Ook de legendarische Britse hardcore punks, Discharge, wiens nummers zijn gecovered door Metallica, Anthrax en Sepultura, komen terug naar het fort met een nieuw album. Ze wisselen die nacht af met de Mexicaanse hardcore punk band Acidez. Een speciaal plekje in het programma is gereserveerd voor de Detroit sensatie en één van de grootste death metal bands van de nieuwe generatie, The Black Dahlia Murder. Daarnaast verwelkomt EXIT’s Explosive Stage de opkomende Amerikaanse grindcore band, Full of Hell, de Britse skate-punks van Darko en de Roemeense black metal magiërs Dordeduh – de nakomelingen van de cult band Negura Bungeta.

1 ticket voor 4 festivals
Dit jaar verbindt het EXIT team vier festivals in de regio met een unieke EXIT Summer of Love. Het nieuwe Kroatische festival Sea Star in de kustplaats Umag bijt het spits af op 26 en 27 mei met acts van o.a. The Prodigy, Dubioza Kolektiv en Urban&4. Vervolgens vindt op 2 en 3 juni het Revolution Festival in Timisoara, Roemenië plaats en een maand later, van 6-9 juli, het grote EXIT Festival. De festivalzomer wordt afgesloten met de vierde editie van het Sea Dance Festival in Montenegro, van 13-15 juli. Op veler verzoek is de actie van ‘4 festivals met 1 ticket’ nu verlengd tot en met 30 januari. Kijk voor meer informatie op www.exitfest.org/nl.

Deel: