Op donderdag 30 november geeft het populaire Kroatische duo 2Cellos een concert, in het kader van hun wereldwijde The Score Tour, in AFAS Live in Amsterdam. De wereldfaam van de twee Kroatische cellisten Luka Sulic en Stjepan Hauser begon toen ze hun sensationele cover van Michael Jackson’s “Smooth Criminal” op youtube plaatsten. Deze, en hun andere video’s waarin ze verschillende bekende rock- en pophits spelen in een speciaal arrangement met hun cellos, hebben inmiddels vele miljoenen views. Hierin spelen ze covers van artiesten als AC/DC, Guns N’Roses, Avicii, Michael Jackson en vele anderen. Het energieke duo 2Cellos is verantwoordelijk voor 3 studioalbums, waarvan Score – dat op 17 maart dit jaar uitkomt- het meest recente is.

Op Score spelen Sulic en Hauser hun versie van bekende filmscores, met hulp van het fameuze London Symphony Orchestra. Muziekstukken van films als Titanic, Schindler’s List, Chariots of Fire, Braveheart en Gladiator passeren op het album de revue. “We love movie music! This album represents some of our favorite pieces of music by our favorite film composers. Having the opportunity to arrange them for cello whilst working with the world class London Symphony Orchestra has been a dream come true,” aldus Hauser.

2Cellos heeft een unieke stijl ontwikkeld die alle muziekgenres overstijgt; van klassiek tot filmmuziek en van pop tot rock. Of ze nu Vivaldi of Bach spelen, of AC/DC, Coldplay of Queen, live spat de energie er vanaf en kent het duo geen grenzen. Over de hele wereld speelt 2Cellos uitverkochte zalen. De voorverkoop voor dit concert start op vrijdag 20 januari om 10 uur.

Deel: