Wegens groot succes is er besloten om de (uitverkochte) show van Ten Fé op 23 februari te verplaatsen van V11 naar Rotown. Reeds gekochte kaarten blijven uiteraard geldig, maar er zijn dus ook weer kaarten te koop! Veel goeie bands uit de popgeschiedenis putten uit de contrasterende stijlen tussen twee creatieve machten. De Londense band Ten Fé kun je prima aan dat rijtje toevoegen. Ben Moorhouse en Leo Duncan hebben afzonderlijk lang gezocht naar hun muzikale identiteit. Toen ze eenmaal bij elkaar kwamen, viel alles – ondanks de onderlinge geschillen – perfect op zijn plek. Ten Fé is een ideale samensmelting van Moorhouse en Duncans verdeelde kwaliteiten: de een is purist in hart en nieren van de Springsteen en Beatles-school, de ander een impulsieve modernist die fervent klooit met synths en elektronica.

Zet bijvoorbeeld een liedje als Elodie er eventjes bij: warme, gepassioneerde vocalen en rootsy piano-melodieën worden prachtig omlijst door sfeervolle, ruimtelijke klanken. Alsof Phoenix en The War On Drugs samen een band begonnen zijn. Het motto van Ten Fé luidt dan ook: substantie boven stijl. Daarom maakt de band er juist een missie van om op debuutplaat Hit The Lights een zo’n divers mogelijk aanbod aan songs vast te leggen. En daarbij blind vertrouwen hebben dat het liedje de luisteraar naar de andere kant van de oever loodst met een dikke glimlach op het gelaat. Zelfs de naam Ten Fé betekent min of meer “houd de goede moed”. Met zulke onweerstaanbare popliedjes gaat het vanavond in Rotown absoluut goedkomen. Twijfel dus niet jouw kaartje te kopen: je weet immers de weg!

Deel: