Vandaag is de nieuwe nummer 1 van Nederland bekend gemaakt. De eerste hit van 2017 komt op naam van Ronnie Flex, die in samenwerking met Frenna met het nummer ‘Energie’ de GfK Single Top 100 aanvoert.

Het nummer ‘Energie’ is al de tweede hitsingle van het nieuw te verschijnen tweede album van de Capellenaar. Op dit moment leggen Ronnie Flex en vaste hitproducer Boaz de laatste hand aan de plaat die dit voorjaar zal verschijnen. In februari en maart gaat Ronnie Flex voor het eerst met band, Deuxperience, op tour. Tijdens deze negen data tellende tour worden onder meer Amsterdam, Leuven (BE) en Breda aangedaan. Op festival Noorderslag zal Ronnie Flex voor het eerst met Deuxperience band te zien zijn.

De eerste single van het nieuwe album, ‘Plek Als Dit’, verscheen in oktober 2016. Het nummer schoot direct hoog de charts in en is inmiddels ruim zes miljoen keer gestreamd op de diverse kanalen. Op Youtube is de video ruim drie miljoen keer bekeken. Net als de eerste single, is ook ‘Energie’ mede geproduceerd door Ronnie Flex zelf. Het nummer is in een week tijd bijna twee miljoen keer gestreamd.

Sinds 2012 stond hij met maar liefst 37 tracks en samenwerkingen in de Single Top 100. In 2014 bracht Ronnie Flex zijn eerste album ‘De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd’ uit. Een jaar later scoorde hij diverse hits en won vele prijzen met het gezamenlijke album New Wave. In 2016 was Ronnie Flex onder meer te horen op (#1) hits met Lil Kleine en Broederliefde. In het nieuwe jaar is het weer tijd voor eigen muziek met nu al de eerste nummer 1.

Foto (c) Hans Kreutzer

Deel: