Ze heten Rectum Raiders. Vijf mannen uit Amsterdam en Nijmegen die anno 2017 de ware betekenis van rock-‘n-roll nogmaals blootleggen: een vuige mix van alles wat hard, snel en zwaar is, met een keiharde trap onder de gordel. Op 3 maart verschijnt het in de vorm van het debuutalbum ‘Rectum Raiders’.

De band laat zich inspireren door niet mis te verstane rockgoden als Judas Priest, Turbonegro en vaderlandse helden zoals Peter Pan Speedrock. Het lijkt dan ook hoog tijd om de Rectum Raiders te presenteren als de nieuwe garde van het Nederlandse rock imperium.

Met hun eerste album laten de Rectum Raiders zien de ogenschijnlijke beperking van hun weerzinwekkende naam te overstijgen. Geproduceerd door Jochem Jacobs (Textures) gooit dit album een strop om je nek en sleept het je in een genadeloze moshpit van heavy rock-geweld. Verwacht een overdosis high-energy rock-‘n-roll met absurde teksten, intense riffs en onvoorspelbare composities.

Natuurlijk staan ‘Rectum Raiders’ bekend om hun energieke en losbandige liveshows. Daarmee speelden ze op festivals als Paaspop en Zwarte Cross, en toerden ze door Taiwan. Maar met dit album kruipt de muzikale volwassenheid van de vijf mannen eindelijk uit zijn schulp!

Deel: