Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. Recensenten, redacteuren en fotografen geven in een persoonlijke lijst hun muzikale kijk op 2016. Bekijk hieronder het de eindejaarslijst 2016 van recensent Samantha Hol.

Passenger
Fenomenaal hoe een Singer-Songwriter, met band weliswaar, in zijn eentje de ZiggoDome stil krijgt. In zijn woorden “Ik kan een speld horen vallen”. En dat is ook precies wat je bij Mike Rosenberg verwacht en wilt. Je wilt kunnen genieten van zijn verhalen en prachtige stem. En ja daarbij mag best een hele zaal stil zijn. Wat dit concert nog beter maakte was dat zijn goede vriend het podium opkwam. Ed Sheeran die een pauze had ingelast, maar waar we ongetwijfeld in 2017 weer van gaan horen! Wel een gemiste kans dat ‘No Diggity’ niet is gespeeld door die twee.

Bastille
Mijn eerste keer als zittend publiek, geweldig zicht maar weggeblazen door de te harde bas van de ZiggoDome. Met oordoppen zijn mijn oren er nog heel uitgekomen. De band heeft uitgepakt met strijkers en blazers, prachtig, en dat Dan naar eigen zeggen niet kan dansen was niet zo heel storend. Volgende keer gewoon weer staan in de zaal en dansen, springen en hard meezingen.

Twenty One Pilots
Dat een band uit twee personen kan bestaan bewijzen deze mannen. Het klinkt vol, de totale zaal wordt gebruikt en een verbazende show zetten zij neer. Zanger Tyler die als een illusionist in ene op het balkon verschijnt en Josh die met zijn drumstel over het publiek gaat surfen zijn maar een paar voorbeelden. Jammer dat Chef’Special niet het voorprogramma was, gelukkig kroop Joshua nog wel in de rode hamsterbal om over het publiek heen te walsen.

Africa Express presents… The Orchestra of Syrian Musicians with Damon Albarn and guests
Een hele mooie samenwerking tussen Damon Albarn en het Nationaal Orkest van Syrië en nog vele gast-artiesten. Het mooiste was wel dat het publiek, wat vluchtelingen bevatte, zachtjes binnensmonds mee ging doen om later vol mondig zijn stem liet horen. Muziek laat grenzen vervagen en het maakt dan ook niet uit dat je niet weet wat er gezongen wordt, mooie muziek raakt je hoe dan ook.

Armin van Buren
Wat een onverwachte show was dat met ballet, acrobatiek en vele gast-artiesten.

Bløf
Royal Park Live met de Zeeuwse band was een hele mooie manier om dicht bij Paleis Soestdijk te zijn, gezellig te picknicken in de voortuin, heel fout meezingen met nummers die we allemaal kennen en genieten van een prachtige zonsondergang.

Kodaline
Je dertigste verjaardag moet in stijl gevierd worden, de geweldige sushi met vrienden had ik al gehad en op de echte dag werd het genieten van een heerlijke Ierse band.

Noel Gallagher
De dag kon al niet meer stuk toen we hem buiten hadden gespot maar met ‘Wonderwall’, wat nog zelden wordt gespeeld is het helemaal een geweldige avond geworden.

Fotocredits:
Passenger: Sander van den Berg
Bastille: Kim Balster
Twenty One Pilots: Sander van den Berg
Africa Express presents… The Orchestra of Syrian Musicians with Damon Albarn and guests: Persfoto
Armin van Buren: John Verhagen
Bløf: Hans Kreutzer
Kodaline: Kim Balster
Noel Gallagher: Sander van den Berg

Deel: