Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. Recensenten, redacteuren en fotografen geven in een persoonlijke lijst hun muzikale kijk op 2016. Bekijk hieronder het de eindejaarslijst 2016 van recensent Rene Obdeijn.

5. Drive Like Maria – Dauwpop

4. DeWolff – Stonerock Dalfsen

3. Europe – Retropop Emmen

2. My Baby – Retropop Emmen

1. De Staat – ‘O’ tour. Burgerweeshuis Deventer

Met grote overmacht op 1 De Staat. Al vaak eerder gezien op festivals met de conclusie ”Wel aardig maar die zanger?” Deze band heeft echt een metamorfose ondergaan zowel live als met de nieuwste plaat ‘O’. Vaak is het fijn om de plaat al te hebben voordat je de band live ziet om alvast te wennen aan de nieuwe nummers. De plaat was nog niet uit en geheel onvoorbereid ging ik naar de uitverkochte show.

Een ontzettend sterk optreden. De eerste 6 nummers waren overweldigend. ‘Peptalk’, ‘Make the call, Leave it all’, ‘Murder death’ en ‘Blues is dead’ bliezen mij omver. De sound, de drive en het opzwepende dwingende ritme van de nieuwe songs deden mij versteld staan. Ook de podiumpresentatie van Torre Florim was er een van het publiek bespelen. Verder nog een prachtige camerashow en een groot scherm met visuals op de achtergrond was het spraakmakend en vernieuwend om dat op een klein podium te zien. Met als publieks interventie (in een kring met de Torre rennen) nog het mooie ‘Witch doctor’ had dit concert alles wat nodig is om indruk te maken. Hoogtepunt van het jaar en de plaat trouwens ook!

Fotocredits:
5 Robert Westera
4 René Obdeijn
3 Marcel Hakvoort
2 Hans Kreutzer
1 René Obdeijn

Deel: