De Amerikaanse metalband Five Finger Death Punch komt terug naar Nederland. De groep staat op maandagavond 12 juni op het podium in Tilburg voor hun enige Nederlandse show. De groep uit Las Vegas combineert al jaren met veel succes metal en hardcore tot een spijkerharde, groovend geluid.

Al sinds het debuutalbum ‘The Way Of The Fist’ (2007) weten deze Amerikanen de aandacht van de liefhebber van stevige muziek op te eisen. Een krachtige, moderne sound met ruimte voor melodie en de rauwe strot van frontman Ivan Moody blijken de belangrijkste ingrediënten voor wat een behoorlijke succesformule blijkt. Inmiddels is Five Finger Death Punch dan ook een vaste waarde in de moderne metalscene met miljoenen verkochte albums en optredens in voornamelijk grote zalen.

Op ‘Got Your Six’ (2015) klinkt Five Finger Death Punch vitaler dan ooit. Het zesde studioalbum klinkt volgens Loudwire.com vlijmscherp en staat vol monsterlijke hooks en potentiële hits. De status als een van Amerika’s populairste metalbands wordt met deze schijf dan ook zonder veel moeite geconsolideerd. De groep ondersteunt het album met een succesvolle tournee die ze in november 2015 naar de HMH in Amsterdam brengt. Daar wordt de uitstekende livereputatie van het uiterst strakke Five Finger Death Punch nog even goed onderstreept.

Voor 2017 staat de agenda voor de groep uit Las Vegas, Nevada al behoorlijk vol. Het zijn voornamelijk grote festivals in het buitenland die op de kalender prijken, maar ons landje wordt gelukkig niet overgeslagen. En voor de enige show in Nederland hoef je komend voorjaar ook niet in een drassig weiland te staan want Five Finger Death Punch komt namelijk exclusief naar 013 voor een ongetwijfeld moddervette clubshow.

Tickets gaan om zaterdag 24 december om 10:00 uur in de voorverkoop.

Deel: