Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Nits in Hedon..

Concerttip woensdag 21 december: The Nits in Hedon

In 1974 werd de Amsterdamse New Wave band Nits opgericht waarvan Henk Hofstede de leadzanger is. De eerste hit scoorden de heren met Tutti Raggazi. In de jaren ’80 verschijnen de grote hits als Nescio, Sketches Of Spain, In The Dutch Mountains. Hiermee oogst Nits in binnen- en buitenland veel lof en een grote trouwe fanbase. Eind 2015, toen de band 40 jaar bestond, verscheen er een zeer fraaie 3cd-box met het allerbeste van deze oer-Hollandse band.

Goede muziek maken kunnen de heren nog steeds als de beste! Inmiddels zijn we ruim 40 rondjes rondom de zon, 25 albums en duizenden shows verder! De band heeft dan ook een iconische status verworven in Nederland en is nog steeds een inspiratiebron voor nieuwe bands.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: