Lucas Hamming, in het vorige televisieseizoen huisartiest in DWDD, en op dit moment leverancier van het themalied van de jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request op 3FM, komt in maart terug naar Rotown ter promotie van zijn tweede album, dat op het moment alleen nog maar een werktitel draagt.

Niet alleen lijkt hij als twee druppels water op Jeff Buckley, de jonge songsmid is op muzikaal gebied evengoed gezegend. De voormalig deelnemer van ‘De Beste Singer-songwriter’ gaat momenteel als een speer en zijn laatste album HAM is landelijk met jubelende reacties ontvangen.

Lucas Hamming is echter niet het type songwriter dat slechts met kleine akoestische liedjes liefdesleed en weemoed bezingt. HAM telt voornamelijk opzwepende popsongs, waarin de wortels van funk, British Invasion, hardrock en glam te traceren zijn. We gokken dat Lucas Hamming ook op het podium een soortgelijke grillige werkwijze hanteert. Als zijn optredens bij DWDD een indicatie zijn, gaan we vanavond een spetterende avond tegemoet!

Op 18 maart komt Lucas Hamming terug naar Rotown, na eerder dit jaar ook al op het Rotterdamse podium te hebben opgetreden.

Deel: