Op 20 oktober 2017 staat er in Ahoy een wel heel speciaal concert op de agenda. Het Britse UB40 komt namelijk voor de negenentwintigste maal optreden – en dat is een record voor een internationale act in de Rotterdamse arena. Het wordt gevierd met een greatest-hits-festijn uit de lange, succesvolle carrière van de reggaeformatie. Back At Ahoy wordt een (meezing)avond vol opzwepende evergreens als ‘Red, Red Wine’, ‘I Got You Babe, ‘(I Can’t Help) Falling in Love With You’ en natuurlijk Rat In Mi Kitchen, die de tand des tijds glansrijk hebben doorstaan.

Supergroep UB40 behoeft natuurlijk eigenlijk geen introductie meer. De Britse reggae-hitmachine bracht tweeëntwintig albums uit en stond met meer dan vijftig singles in de internationale hitlijsten. In bijna veertig jaar verkocht het zestal, wiens naam – door alle successen nu vooral ironisch – verwijst naar een formulier waar werklozen hun uitkering mee moesten aanvragen, wereldwijd meer dan zeventig miljoen platen.

UB40, dat in 1978 het levenslicht zag, is na bijna vier decennia nog even populair als in de glorieuze jaren tachtig en negentig, toen de band met hits als ‘Food For Thought’, ‘Kingston Town’, en ‘Cherry Oh Baby’ de charts domineerde en de zalen vulde. De huidige bezetting – met ‘founding members’  Jimmy Brown (drums), Robin Campbell (co-lead vocals/gitaar), Earl Falconer (bas/zang), Norman Hassan (percussie/zang) en Brian Travers (sax/toetsen), plus Duncan Campbell (lead vocals, sinds hij 8 jaar geleden het stokje overnam van zijn broer), Martin Meredith (sax/keys), Lawrence Parry (trompet) en Tony Mullings (toetsen) – schitterde de afgelopen jaren nog steeds op festivals en verkocht menig concertzaal uit.

Speciale band met Ahoy
Dat UB40 een speciale band met Nederland in het algemeen en Rotterdam in het bijzonder heeft, blijkt uit het feit dat geen enkele internationale artiest vaker in Ahoy stond dan de Britse reggaegroep. UB40 komt op 20 oktober 2017 namelijk voor de negenentwintigste maal naar het Rotterdamse Ahoy. UB40’s Robin Campbell: “We are delighted to be returning for our 29th visit to the AHOY. It’s one of our favourite venues in the world and we look forward to seeing everyone there!

Voor de liefhebbers van onvervalste pop-reggae hits uit het verleden en steengoede livemuziek is ‘UB40 Back at Ahoy’ een niet te missen jubileumavond.

Deel: